N.Sarkozy keturių dienų vizitą pradėjo Indijos pietiniame Bangalūro mieste, laikomame šios šalies aukštųjų technologijų sostine. Prezidentas atvyko su 50 Prancūzijos verslo lyderių, taip pat keliais svarbiais ministrų kabineto nariais, tarp jų ekonomikos ministre Christine Lagarde.

Prancūzijos vadovas siekia užsitikrinti paramą iš Didžiojo dvidešimtuko, kuriam priklauso išsivysčiusios ir sparčiausiai besivystančios šalys, savo ambicingai programai, pagal kurią numatoma reformuoti tarptautinę valiutų sistemą, patobulinti pasaulinį valdymą ir užtikrinti didesnį būtiniausių prekių kainų stabilumą.

"Prašau, padėkite mums per ateinančius metus pakeisti šią padėtį (monetarinėje sistemoje). Jūs mums reikalingi, siekiant reguliuoti tarptautinę valiutų tvarką", - pabrėžė N.Sarkozy, pridūręs, kad Indijos rupija "kada nors bus laikoma viena iš svarbiausių pasaulinių valiutų".

N.Sarkozy, kuris pirmadienį susitiks su Indijos premjeru Manmohanu Singhu, taip pat užsiminė, kad gali būti pasirašyta milijardų dolerių vertės sutartis dėl dviejų atominių reaktorių pardavimo Indijai.

Prancūzijos vadovo vizitas vis didesnę svarbą pasaulio rinkose įgyjančioje Indijoje, kurios sparčiai besivystantis energetikos sektorius itin domina užsienio investuotojus, prasidėjo netrukus po to, kai šioje Pietų Azijos šalyje apsilankė JAV prezidentas Barackas Obama ir Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir Kinijos lyderis Hu Jintao (Hu Dzintao) taip pat planuoja atvykti į Indiją iki šių metų pabaigos.

N.Sarkozy pakartojo, kad Prancūzija palaiko seną Indijos pageidavimą tapti nuolatine Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos nare. B.Obama šiam Indijos siekiui pritarė lapkritį, pripažindamas didėjančią Delio įtaką pasaulinėje arenoje.

Prancūzijos kompanijos taip pat tikisi sudaryti su Indija pelningų kontraktų gynybos srityje, taip pat ir dėl 126 naikintuvų pardavimo. Tuo tarpu elektronikos bendrovių grupė "Thales" siekia susitarti dėl 51 naikintuvo "Mirage 2000", kuriuos naudoja Indijos oro pajėgos, modernizavimo.