Smarkus susišaudymas apyaušriu kilo rajone, kuriame, manoma, slapstosi kai kurie ieškomi genčių kovotojai, sakė Vanos miesto gyventojai.

Susirėmimai prasidėjo likus dienai iki planuojamo Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriaus Colino Powello (Kolino Pauelo) vizito į Pakistaną. Pirmadienį atvykęs į Indiją, jis paragino Islamabadą imtis aktyvesnių karinių veiksmų prie sienos su Afganistanu, kur, kaip įtariama, prieglobstį rado daug islamistų ir talibų kovotojų.

"Padėtis labai rimta, labai įtempta, yra aukų", - agentūrai "Reuters" sakė vienas Vanos miesto, esančio 360 km į pietvakarius nuo Islamabado, gyventojas.

Pakistano saugumo pareigūnas, pageidavęs neskelbti pavardės, pranešė, kad du sukarintų pajėgų nariai žuvo ir keturi buvo sužeisti. Taip pat nukauti mažiausiai trys ir sužeisti keli genčių kovotojai.

Atokūs, genčių kontroliuojami rajonai ne vieną dešimtmetį yra pusiau autonominiai. Dauguma šioje teritorijoje gyvenančių etninių puštūnų remia nušalinto Talibano judėjimo kovotojus, kurių dauguma taip pat yra puštūnai.

Pakistano pajėgų operacija surengta amerikiečių kariams pradėjus pavasario puolimą Pietų ir Rytų Afganistane, rajonuose, besiribojančiuose su Pakistano genčių kontroliuojama teritorija. Šiuo puolimu siekiama sutriuškinti talibų bei "al Qaeda" maištininkus ir sučiupti jų vadeivas, įskaitant Osamą bin Ladeną.

Pareigūnai mano, kad O.bin Ladenas slapstosi kažkur Afganistano ir Pakistano pasienyje, ir JAV kariuomenė tikisi sulaikyti jį bei kitas įtakingas partizanų figūras per "kūjo ir priekalo" operaciją, kuri vykdoma su pakistaniečių pajėgomis.