"Sekmadienį lėktuvą Il-74, priklausantį Gruzijos oro bendrovei "Sanway", ištiko katastrofa. Aštuoni įgulos nariai, tarp jų vienas Rusijos pilietis Aleksandras Uljanovas, žuvo. Kiti įgulos nariai - NVS piliečiai", - sakė Rusijos generalinio konsulato Karačyje spaudos atašė Aleksejus Zenkovas.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad Pakistane sudužus lėktuvui Il-76, žuvo septyni Ukrainos piliečiai.

"Tarp žuvusiųjų - įgulos vadas, lakūnas, šturmanas, du technikai, inžinierius ir radistas", - nurodė Ukrainos URM sekretorius spaudai Oleksandras Dikusarovas.

Ukrainos diplomatai Pakistane jau išsiaiškino žuvusiųjų pavardes. Artimiausiu laiku URM atstovai susisieks su jų giminaičiais.

Gruzijos oro bendrovės "Sunways Airlines“ generalinis direktorius Džemalas Tamazašvilis neatmeta galimybės, kad katastrofos priežastis galėjo būti paukščių būrys, patekęs į variklius.

"Lėktuvas buvo idealios būklės. Jis pagal planą prieš dvi savaites buvo patikrintas, o lakūnai iki išskridimo ilsėjosi 18 valandų", - sakė N.Tamazašvilis žurnalistams.

Pasak jo, į lėktuvo katastrofos tyrimą įsijungė ir Gruzija.

Kaip pareiškė AFP Pakistano civilinės aviacijos atstovas, lėktuvas pakilo iš Karačio oro uosto 1 val. 45 min. vietos laiku ir nukrito, praėjus pusantros minutės.

Lėktuvas nukrito ant statomo pastato: vaizdajuostėje, užfiksavusioje avariją, matyti, kad po to įvyko sprogimas ir kilo gaisras.

Jeigu lėktuvas būtų nukritęs vos 500 metrų toliau, aukų galėjo būti kur kas daugiau, nes ten gyvenamieji rajonai.

Įvykio liudytojai pareiškia, kad degė vienas lėktuvo variklių, todėl galima spėti, kad avarija įvyko dėl techninių gedimų.

Pasak Karačio policijos šerifo, sprogimas buvo toks stiprus, jog vietos gyventojai pamanė, kad sprogo bomba.

Anksčiau šį mėnesį nedidelis keleivinis lėktuvas taip pat sudužo netrukus po pakilimo Karačyje. Per šį incidentą žuvo 21 žmogus.