Kalbėdamas koncerte Michailo teatre, skirtame Tarptautiniam tigrų išsaugojimo pasaulyje forumui, premjeras padėkojo kultūros veikėjams, atvykusiems iš šalių, kur gyvena šie gyvūnai.

Jis itin pažymėjo L.Di Caprio, kuris pasiekė Sankt Peterburgą su nuotykiais.

"Aš norėjau pasakyti atskirai apie šį žinoma ir mylimą daugelyje pasaulio šalių Amerikos aktorių, ne tik todėl, kad jis įnešė milijoną dolerių savo pinigų į Laukinės gamtos fondą, nors ir tai taip pat svarbu, ir už tai jam ačiū, bet svarbu ne tik tai", - sakė V.Putinas.

"Užvakar jis (Di Caprio) išskrido reisiniu lėktuvu (iš Niujorko), ir kai lėktuvas pakilo į aukštį, užsidegė vienas variklių. Reikia deramai įvertinti Amerikos lakūnus, kurie drąsiai, šaltakraujiškai ir profesionalai įjungė gaisro gesinimo sistemas, išjungė visus lėktuvo variklius, ir lėktuvas kelias sekundes laisvai krito žemyn. Po to variklius įjungė ir sugrįžo į Niujorką", - sakė premjeras.

"Aš manu, kad ne visiems būtų kilęs noras tęsti kelionę, bet ponas Di Caprio ne iš jų", - pabrėžė V.Putinas, susirinkusiesiems plojant.

"Jis sėdo į kitą lėktuvą, mažą, privatų, ir tęsė kelionę. Bet tuo nuotykiai nesibaigė", - pasakojo toliau premjeras.

"Pučiant labai stipriam vėjui virš vandenyno, lėktuvas sunaudojo degalus anksčiau laiko ir buvo priverstas nutūpti Helsinkyje", - sakė V.Putinas, visiems pradėjus juoktis.

"Nejuokinga", - šypteldamas tarė V.Putinas.

"Helsinkyje buvo papildyta degalų, ir ponas Di Caprio ne atvyko, o tiesiog prasiveržė į Sankt Peterburgą kaip per fronto liniją", - pabrėžė V.Putinas, plojant teatro svečiams.

"Pas mus sakoma, tai - tikras vyras!", - pažymėjo premjeras.
"Jeigu gamtosauga ir konkrečiai - tigrų apsauga bus tokio būdo žmonių rankose, mums tikrai pavyks", - pareiškė V.Putinas.

Koncertą, į kurį susirinko roko muzikantai iš tigrų buveinių turinčių šalių, vedė žinoma manekenė Naomi Campbell ir Rusijos dainininkas Ilja Lagutenka.