Marko Mihkelsonas (Markas Mihkelsonas) šeštadienį išspausdintame interviu laikraščiui "Postimees" pareiškė, jog oro erdvės pažeidimu Rusija akivaizdžiai mėgino patikrinti, kaip veikia Estijos radarai ir kaip Talinas reaguos į šį incidentą.

Estijos parlamentaras sakė, jog maždaug prieš metus netoli Rusijos sienos sumontuotas radaras kontroliuoja teritoriją 450 kilometrų spinduliu ir "erzina Maskvą kaip bulių raudona skraistė".

Estijos žiniasklaida pranešė, jog maždaug prieš dvi savaites į Estijos oro erdvę įsibrovė du naikintuvai, lydėję žvalgybos lėktuvą, ir nuskrido 200 kilometrų virš šalies teritorijos.

"Rusija įžūliai mėgina rodyti savo jėgą prieš valstybę, stojančią į NATO", - pareiškė Estijos parlamento komisijos vadovas. Anot jo, šaliai prisijungus prie NATO, tokių incidentų tikriausiai nebebus, kadangi Estijos oro erdvę saugos Aljanso pajėgos.

M. Mihkelsonas neatmetė galimybės, kad Maskva išprovokavo šį incidentą propagandiniais tikslais. Pasak jo, Kremlius ne kartą mėgino įtikinti potencialius Estijos sąjungininkus, kad ji sudarys jiems keblumų.