Jūrų pėstininkų daliniai užėmė kovines pozicijas Port o Prenso oro uoste, kai tik JAV Nacionalinio saugumo taryba leido dislokuoti Haityje daugiašales pajėgas, kurios galės veikti iki trijų mėnesių.

Kanados specialiosios pajėgos, kiek anksčiau užėmusios oro uostą, kad užtikrintų kanadiečių evakuacijos saugumą, kol kas yra savo pozicijose. Kanada pranešė, jog ketina prisidėti prie taikos palaikymo šalyje.

Į Port o Prensą pirmadienį taipogi atvyko pirmieji prancūzų kariai, kurie šioje sukilimo krečiamoje Karibų jūros valstybėje rūpinsis čia esančių Prancūzijos piliečių saugumu, pranešė Gynybos ministerijos atstovė spaudai. Haityje gyvena maždaug 2 tūkst. prancūzų, daugiausiai jų yra šalies sostinėje.

Pareigūnė patvirtino, kad atvyko maždaug 50 karių. Pasak jos, likusi maždaug 200 karių pajėgų dalis į Haitį turėtų atvyki per artimiausias dvi ar tris dienas.

Prancūzijos kariai veiks išvien su Jungtinių Valstijų pajėgomis ir prisidės prie tarptautinių taikos palaikymo pajėgų, kurios veiks su Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos mandatu.

Iš šalies į Centrinę Afrikos respubliką išvykti J.B.Aristide'as buvo priverstas praradęs tarptautinės bendrijos paramą bei sulaukęs sukilėlių spaudimo.

JAV gynybos pareigūnai sakė, kad į Haitį iš pradžių išsiųsta maždaug 200 jūrų pėstininkų. Pentagono pareiškime sakoma, kad galutinis JAV pajėgų dydis bus nustatytas vėliau.