Anot „Forbes“, H. Jintao yra „didžiausią įtaką turintis, didžiausio žmonių skaičiaus politinis lyderis nei bet kuris kitas planetoje; vykdantis beveik diktatorišką 1,3 mlrd. žmonių, vieno penktadalio pasaulio gyventojų, kontrolę“.

„Priešingai nei analogiškas pareigas einantys jo Vakarų kolegos, H. Jintao gali nukreipti upes, statyti miestus, sodinti į kalėjimą disidentus ir vykdyti interneto cenzūrą be jokio įkyrių biurokratų, teismų įsikišimo”, - teigiama „Forbes“.

B. Obama, kuris antradienį patyrė nesėkmę kadencijos vidurio rinkimuose, buvo išstumtas iš pirmosios sąrašo vietos.

„Tai yra ganėtinas smuktelėjimas nuo praėjusių metų galingiausio žmogaus, kuris, per pirmuosius du kadencijos metus įgyvendinęs plačiai taikomas reformas, bus spaudžiamas per ateinančius dvejus metus įgyvendinti savo darbotvarkę“, - rašoma „Forbes“ straipsnyje.

Saudo Arabijos karalius Abdullahas al Saudas, kuris taip pat yra ir šalies ministras pirmininkas, netikėtai atsidūrė trečioje sąrašo vietoje. Žurnale jis apibūdinamas kaip „absoliutus apleistos karalystės, kuri turi didžiausias žaliavinės naftos atsargas pasaulyje ir dvi švenčiausias islamo vietas, vadovas“.

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas užėmė ketvirtą sąrašo vietą ir atsidūrė daug aukščiau nei 12 vietoje likęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. „(Vladimiras - red. pastaba) Putinas vis dar tampo marionetės virveles“, - teigiama straipsnyje.

Penkta ir šešta sąrašo vietos atiteko vokiečiams. Popiežius Benediktas XIV, esantis „aukščiausia žemiškoji valdžia 1,1 mlrd. sielų arba vienam šeštadaliui pasaulio gyventojų“, užėmė penktą vietą. Jis pralenkė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, kurią žurnalas pavadino „pačia galingiausia moterimi planetoje“, vadovaujančia didžiausiai Europos ekonomikai.

Į dešimtuką taip pat pateko Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (7 vieta), JAV federalinio rezervų banko pirmininkas Benas Bernankė (8 vieta), Indijos Nacionalinio kongreso partijos prezidentė Sonia Gandhi (9 vieta) ir „Bill & Melinda Gates Foundation“ vienas iš pirmininkų Billas Gatesas (10 vieta).

Iš 6,8 mlrd. pasaulio gyventojų sudaromas 68 pačių galingiausių pasaulio žmonių sąrašas yra sudaromas vertinant galią ir įtaką, o ne pagal moralinius įsitikinimus. Tai paaiškina, kaip teroristų lyderis Osama bin Ladenas atsidūrė 57 sąrašo vietoje.