"Išreiškėme savo viltį, kad šis procesas bus tęsiamas, o naujausi ženklai rodo, kad šis procesas pastaruoju metu buvo paspartintas", - B.Komorowskis sakė žurnalistams po pokalbio su pontifiku Vatikane, įvykusiu minint Jono Pauliaus II išrinkimo 32-ąsias metines.

B.Komorowskis taip pat dalyvavo Vatikane už Joną Paulių II aukotose mišiose.

Italijos dienraštis "Il Giornale" šią savaitę paskelbė, kad medicinos ekspertai "ateinančiomis savaitėmis" gali patvirtinti pirmą Jono Pauliaus II esą įvykdytą stebuklą. Šis svarbus žingsnis leistų tęsti procesą, per kurį velionis popiežius gali būti paskelbtas palaimintuoju, o galiausiai ir šventuoju.

Vatikano atstovas šį pranešimą komentuoti atsisakė.

Lenkijoje šiemet buvo spėliojama, ar minint Jono Pauliaus II išrinkimo metines jis nebus paskelbtas palaimintuoju, žengiant pirmąjį žingsnį kanonizacijos link.

Tačiau šis Katalikų Bažnyčios procesas paprastai užtrunka daug metų.

Benediktas XVI pasveikino B.Komorowskį prieš sekmadienį įvyksiančią kanonizavimo ceremoniją, kai šventuoju bus paskelbtas XV amžiuje gyvenęs lenkų kunigas Stanislawas Soltysas ir dar penki žmonės. Per šią ceremoniją Australija įgis savo pirmąją šventąją.

"Rytoj Lenkija turės naują šventąjį", - pontifikas sakė prezidentui.

B.Komorowski ketina dalyvauti sekmadienį Šv.Petro aikštėje vyksiančioje iškilmingoje ceremonijoje, kurioje, kaip numatoma, susirinks apie 50 tūkst. tikinčiųjų.

Prezidentas ir Šventasis Tėvas kalbėjosi apie Bažnyčios ir valstybės bendradarbiavimą "dėl bendro gėrio", taip pat aptarė kai kuriuos Europos reikalus, sakoma Vatikano pranešime.