Vatikano atstovai anksčiau šį mėnesį nusiuntė Prancūzijos ambasadoriui nedviprasmišką pranešimą dėl Italijoje gimusios buvusios manekenės dalyvavimo pusvalandžio trukmės audiencijoje pas popiežių. Pranešime teigiama: „Carla Sarkozy nepageidaujama Vatikane.“

Satyrinis savaitraštis „Le Canard Enchaîné“ rašo, kad popiežius baiminasi, jog jos apsilankymas Vatikane gali išprovokuoti Italijos spaudą paskelbti pikantiškas jos nuotraukas.

„Vatikanas nori išvengti situacijos, kai spaudoje pasirodys nuotraukos su popiežiumi ir Carla, o šalia – senesnės nuotraukos, kurioje ji nuoga“, – rašo leidinys.

Galiausiai 43 m. C. Bruni liko Paryžiuje, kai jos vyras su trumpu vizitu lankėsi Vatikane.

Prancūzijos ir tarptautinėje spaudoje reguliariai pasirodo apsinuoginusios ar visiškai nuogos C. Bruni nuotraukos, kurioms ji pozavo dar būdama manekene.

Vienoje iš nuotraukų, kuri pasirodė Ispanijos žurnale likus keliems mėnesiams iki vestuvių su N. Sarkozy, C. Bruni pozuoja ant juodos odinės sofos visai be drabužių, apsiavusi juodais ilgaauliais.

2008 m. kovo mėn., praėjus kelioms dienoms po pirmojo oficialaus C. Bruni apsilankymo Britanijoje, „Christie's“ aukcione buvo parduota jos nuotrauka, kurioje ji pozuoja visiškai nuoga, intymias vietas prisidengusi rankomis.

Apžvalgininkai mano, kad Nicolas Sarkozy paprašė privačios audiencijos pas popiežių, kad susigrąžintų Prancūzijos konservatorių katalikų elektoratą po to, kai vasarą jis šokiravo visuomenę pareiškęs, kad reikėtų deportuoti romus. Šį jo pareiškimą sukritikavo ir Vatikanas.
Apklausų duomenimis, jo populiarumas per paskutinius metus sumažėjo nuo 61 iki 47 proc.

N. Sarkozy gimė katalikų šeimoje ir buvo auklėjamas katalikiškai, tačiau nepaisydamas šio tikėjimo nuostatų, yra dukart išsiskyręs, o jo trečioji žmona turi nesantuokinį vaiką.

Vizito metu pastebėta, kad jis persižegnojo.

Per pirmąjį oficialų N. Sarkozy vizitą Vatikane C. Bruni taip pat liko Paryžiuje, nes jie tuo metu nebuvo vedę. Tačiau ano vizito metu N. Sarkozy kitaip šokiravo katalikus – stovėdamas už kelių metrų nuo pontifiko, jis tikrino pranešimus savo „Blackberry“ telefone.

Paryžius nekomentavo, kodėl pirmoji šalies ponia nevyko į Vatikaną.