81 metų popiežius išvyko namo iš Lvovo oro uosto 19 val. 03 min. vietos (18 val. 03 min. Lietuvos) laiku. Atsisveikino kalboje oro uoste pontifikas išreiškė viltį, kad 50 milijonų šios buvusios sovietinės respublikos gyventojų netrukus ras savo vietą Europos širdyje.

"Aš tikiuosi, kad Ukraina galės tapti visaverte Europos, besitęsiančios nuo Atlanto iki Uralo, dalimi", - prieš grįždamas į Vatikaną jis sakė Lvovo oro uoste.

Pradėdamas savo prieštaringai vertinamą vizitą, kurį boikotavo Maskvos patriarchatui priklausanti pagrindinė Ukrainos Ortodoksų Bažnyčia, popiežius nedviprasmiškai susiejo Ukrainos integravimąsi į Europą su Rytų ir Vakarų krikščionybės nesutarimų išsprendimu.

Aktyvūs ortodoksijos gynėjai kaltina Ukrainos unitus 1989-1990 metais jėga užgrobus maždaug 2 500 parapijų Vakarų Ukrainoje ir siekiais atversti į savo tikėjimą katalikybės neišpažįstančius šalies gyventojus.

Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma, kuris užrūstino šalies ortodoksus sprendimu pakviesti apsilankyti Joną Paulių II, sakė, kad popiežiaus vizitas "pranoko visus lūkesčius".

Trečiadienį, paskutinę savo vizito Ukrainoje dieną, popiežius per iškilmingas beatifikavimo apeigas, kuriose dalyvavo maždaug pusantro milijono maldininkų, palaimintaisiais paskelbė 28 unitus - 27 kankinius, neišsižadėjusius savo tikėjimo tamsiausiais sovietų ir nacių viešpatavimo metais, ir labdaringa veikla pagarsėjusią vienuolę.