Renginyje dalyvaus ES plėtros pareigūnai, EP nariai ir šalių kandidačių visuomeninių gėjų ir lesbiečių organizacijų atstovai. Lietuvai atstovaus Lietuvos gėjų lygos atsakingasis sekretorius Eduardas Platovas.

Kaip BNS informavo Lietuvos gėjų lyga (LGL), renginyje bus pristatyta išsami ataskaita apie homoseksualių piliečių padėtį ir jų teisių pažeidimus visose 13 šalių kandidačių. Baigiamąją kalbą renginyje pasakys ES Lygių galimybių komisarė Anna Diamantopoulou (Ana Diamantopulu).

Pasak E.Platovo, ES plėtros komisaras Gunteris Verheugenas (Giunteris Ferhoigenas) ne kartą yra akcentavęs, kad pagarbą gėjų ir lesbiečių teisėms jis laiko sudėtine Kopenhagos stojimo kriterijų dalimi.

E.Platovo teigimu, J.Swiebel įsitikinusi, kad "norėdami išsamiai informuoti EP narius ir Europos Komisiją, turime pateikti tikrus ir patikimus faktus apie gėjų ir lesbiečių padėtį šalyse kandidatėse. Klausymo metu šalių kandidačių nevyriausybinių organizacijų atstovai galės suteikti būtent tokią informaciją".

Lietuva siekia kitąmet užbaigti derybas dėl įstojimo į ES, o 2004 metais - būti pasiruošusia prisiimti narystės organizacijoje įsipareigojimus.