Tai pareiškė trečiadienį žurnalistams per pamaldas pagal Rytų apeigas Lvove popiežiaus sekretorius spaudai Joaquinas Navarro-Vallsas (Choakinas Navaro-Valsas).

Atsakydamas į žurnalistų klausimus, kuo skiriasi popiežiaus Jono Pauliaus II vizitas į Ukrainą nuo visų ankstesnių vizitų, jis pažymėjo, kad kiekviena šalis turi savo istoriją ir geografinę padėtį. Ypatingą istoriją ir geografinę padėtį, pasak sekretoriaus spaudai, turi ir Ukraina, kuri "patyrė daug kančių, ypač pastaraisiais dešimtmečiais".

Pasak J. Navarro-Vallso, Katalikų Bažnyčios vadovas atvyko į Ukrainą susitikti tiek su katalikais, tiek ir su ortodoksais. Jis taip pat priminė, kad per vizitą, tik atvykęs Kijevo Borispolio oro uoste bei Marijos rūmuose sostinėje, Jonas Paulius II pabrėžė, "ypatingą Ukrainos vaidmenį, kurį ji gali suvaidinti tarp Vakarų ir Rytų".

"Ukrainos reikšmė - išskirtinė", - pabrėžė sekretorius spaudai. Iš viso per ketverias mišias, kurias Jonas Paulius II aukojo Kijeve ir Lvove, dalyvavo apie 2 mln. žmonių. Katalikų Bažnyčios vadovo sekretorius spaudai taip pat pranešė, jog per Jono Pauliaus II vizitą į Ukrainą susidarė įspūdis, kad popiežius pajaunėjo 10 metų.

Jis taip pat pažymėjo, jog pontifiko susitikimas su jaunimu antradienį Lvove "buvo nepaprastas". Šitai patvirtina, pasak J.Navarro-Vallso, tai, kad per susitikimą "Jo Šventenybė ėmė dainuoti". Jis pažymėjo, kad tai buvo Jono Pauliaus II jaunystės metų daina. Daug žmonių, kurie buvo susitikime, "supranta ir moka šias dainas", - sakė sekretorius spaudai.