"... nesenas pakistaniečio A.Q.Khano prisipažinimas leidžia manyti, kad Šiaurės Korėjos (labai prisodrinto urano) programa pradėta vykdyti daug seniau ir yra tobulesnė, negu mes manėme", - sakė J.Kelly.

Pakistano branduolinių ginklų programos tėvu laikomas Abdul Qadeeras Khanas (Abdul Kadiras Chanas) vasarį prisipažino pardavęs slaptos branduolinės informacijos Šiaurės Korėjai, Libijai ir Iranui.

Komunistinė Šiaurės Korėja neigia šį prisipažinimą ir vadina jį Vašingtono sugalvotu melu, kuriuo siekiama pateisinti invaziją į šalį.

"Mes esame tikri, kad mūsų žvalgybiniai duomenys šiuo klausimu yra pagrįsti", - kalboje, kurią pasakė likus dviem savaitėms iki naujo šešiašalių derybų turo, siekiančio išspręsti branduolinę Šiaurės Korėjos krizę, teigė J.Kelly.

Smulkiau šio kaltinimo, nuskambėjusio komentaruose, išsakytuose per Korėjos ekonomikos instituto ir kitų organizacijų surengtą konferenciją, jis pats nedetalizavo, o vėliau nesutiko atsakyti į klausimus.

Tačiau jis teigė, kad dabar Vašingtonas yra tikras, jog Pchenjanas turi didesnių nei bet kada branduolinių ambicijų.

Panašu, kad tai gali sukelti administracijos kritikų reakciją, kurie skundėsi, esą prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) per ilgai delsė pradėti rimtas derybas ir taip leido Pchenjanui toliau plėtoti įvairias branduolines programas.