Per šią ataką, kuri buvo jau antroji Pakistane per kelias pastarąsias dienas, taip pat žuvo trys žmonės, o dar apie aštuoni buvo sužeisti.

Televizijos reportažuose buvo matomi liepsnojantys sunkvežimiai, kurių cisternos buvo pildomos netoli Islamabado. Pirmadienio rytą ginkluoti užpuolikai apmėtė šią koloną Molotovo kokteiliais.

Panašus incidentas penktadienį įvyko Pakistano pietuose, kai iki dantų ginkluoti užpuolikai padegė daugiau nei 20 sunkvežimių ir autocisternų, turėjusių gabenti degalus 152 tūkst. Aljanso vadovaujamų pajėgų kontingentui, besikaunančiam su talibų sukilėliais Afganistane.

"Trys žmonės žuvo, aštuoni sužeisti. Jie visi buvo pašauti ir daugiausiai yra vairuotojai ir jų padėjėjai", - policijos pareigūnas Mohammadas Ahadas sakė telefonu naujienų agentūrai AFP.

Išpuoliai prieš NATO automobilių kolonas nereti, tačiau dažniausiai įvykdomi centrinės valdžios menkai kontroliuojamuose Pakistano šiaurės vakarų regionuose, kuriuose įsitvirtinę islamistai kovotojai.

Per tą regioną eina svarbus Afganistane dislokuotų pajėgų sausumos aprūpinimo maršrutas, kurį Islamabadas neseniai uždarė dėl vienos Aljanso pajėgų atakos Pakistano teritorijoje.

Talibanas prisiėmė atsakomybę už išpuolius

Pakistano Talibanas pirmadienį prisiėmė atsakomybę už dvi pastarosiomis dienomis įvykdytas atakas prieš automobilių kolonas, turėjusias gabenti atsargas Afganistane dislokuotoms NATO vadovaujamoms pajėgoms.

Vienas talibų atstovas pagrasino, kad tokių išpuolių bus daugiau.

"Prisiimame atsakomybę už atakas prieš NATO aprūpinimo sunkvežimius ir autocisternas", - islamistų judėjimo "Tehreek-e-Taliban Pakistan" (TTP) atstovas Azamas Tariqas sakė naujienų agentūrai AFP.

"Ateityje įvykdysime daugiau tokių išpuolių. Neleisime veikti Pakistano teritorijoje maršrutui, kuriuo aprūpinami NATO kariai, dislokuoti Afganistane, - pridūrė jis. - Tai taip pat kerštas už bepiločių lėktuvų atakas".