Remiantis šia sutartimi, Lietuvos piliečiai, atliekantys laisvės atėmimo bausmes Rusijoje, galės bausmę atlikti Lietuvoje.

Šiuo metu Rusijoje yra apie 130 nuteistųjų lietuvių, o Lietuvoje bausmę atlieka beveik 50 Rusijos piliečių. Be to, dar negaliojant sutarčiai, per pastarąjį pusmetį Rusija Lietuvai perdavė 3 nuteistuosius, o Lietuva Rusijai - vieną nuteistąjį.

Lietuvos ir Rusijos atstovai šios sutarties projektą parafavo 1997 metais, tačiau Rusija vis delsė šį dokumentą pasirašyti. Pasirašius šią sutartį, ją dar turėtų ratifikuoti Lietuvos ir Rusijos parlamentai.

Po sutarties pasirašymo surengtoje spaudos konferencijoje J.Čaika sakė, kad ši sutartis rodo "visų pirma mūsų teisėsaugos institucijų abipusį pasitikėjimą, mūsų, kaip kolegų, abipusį pasitikėjimą".

Pasak Rusijos ministro, šia sutartimi taip pat nustatomos normalios sąlygos bausmei atlikti tos šalies piliečiams, kurioje jie užaugo, kur gyvena jų artimieji.

Paklaustas, kodėl šio dokumento pasirašymas iš Rusijos pusės buvo vilkinamas, J.Čaika teigė, kad Lietuva neturėtų Rusijai dėl to reikšti pretenzijų.

"Kai tik aš pamačiau sutartį, aš iš karto atvažiavau (į Vilnių - BNS). Todėl mums pretenzijų negali būti" - teigė Rusijos ministras.

J.Čaika pripažino, kad šioje sutartyje būta kai kurių "nuomonių išsiskyrimų", bet jų nesukonkretino.