Pasak K.Mazurino, "dingstimi nutraukti paieškos bylą bus žmonos pareiškimas, kad vyras atsirado, arba paties Rybkino atsiradimas". "Nei viena, nei kita kol kas neįvyko", - sakė jis.

Kiek anksčiau pirmadienį Valstybės Dūmos saugumo komiteto narys Genadijus Gudkovas pareiškė, esą I.Rybkinas atsirado Pamaskvyje, viename Rusijos prezidento Reikalų valdybos pensionų.

Prezidento reikalų valdybos atstovas spaudai Viktoras Chrekovas žurnalistams pareiškė, kad valdybos pensionuose I.Rybkinas neužregistruotas. "Prezidento reikalų valdybos pensionuose Ivano Rybkino pavardė nefigūruoja", - sakė jis.

I.Rybkino žmona taip pat išreiškė nusistebėjimą G.Gudkovo pareiškimu, esą jos vyras gyvena viename Pamaskvio pensionų. "Negaliu patikėti, kad taip gali būti, - kam jam reikėjo vykti į kažkokį pensioną, išjungti visus telefonus", - sakė ji žurnalistams.

Moteris taip pat informavo, kad dėl vyro dingimo bylos ryte ją apklausė rajono prokuratūros darbuotojai. "Faktiškai man teko pakartoti visa tai, ką jau buvau sakiusi tardytojams. Jie taip pat negalėjo man pranešti jokios naujos informacijos", - papasakojo Albina Rybkina.

Pasak jos, vyro ieškoma labai aktyviai: "Matau, kad žmonės dirba labai atsakingai, aš neturiu jiems jokių priekaištų".

G.Gudkovas žurnalistams taip pat sakė esąs 99 proc. tikras, jog kandidato į prezidentus dingimo akciją suplanavo Kremliaus nemalonėn patekęs verslininkas Borisas Berezovskis, "kurio interesams jis (I.Rybkinas) atstovauja".

"Berezovskis garsėja kaip viešųjų ryšių spektaklių meistras. Aš 99 proc. esu įsitikinęs, jog tai eilinis politinis spektaklis, kurio režisierius - Berezovskis", - pabrėžė parlamentaras.

I.Rybkinas paskutinį kartą su savo rinkimų štabo atstovais telefonu kalbėjosi praėjusį ketvirtadienį apie 10 valandą vakaro. Šeštadienį Centrinė rinkimų komisija įregistravo jį kandidatu į prezidentus. Pareiškimą dėl vyro dingimo sekmadienį parašė I.Rybkino žmona. Užvesta paieškos byla.