"Mes pripažįstame Rusijos problemų vertinimą, kurį šalies prezidentas išsakė programiniame straipsnyje "Pirmyn, Rusija!", - sakoma judėjimo manifeste.

Šiame straipsnyje, kuris 2009 metais buvo paskelbtas internetinėje žiniasklaidoje, D.Medvedevas rašė, kad Rusijai norint sėkmingai vystytis būtina atsisakyti "apleistų socialinių negalavimų, varžančių jos kūrybinę energiją, stabdančių žengimą į priekį". Tai, pasak prezidento, ir ekonominis atsilikimas, ir priklausomybė nuo eksporto, korupcija, bei paplitęs visuomenėje įsitikinimas, kad visas problemas turi spręsti valstybė.

Judėjimo manifeste skelbiama, kad judėjimas siekia telkti visus piliečius modernizavimui, jis pasisako už politinių partijų vaidmens stiprinimą ir jų didesnę įtaką formuojant pagrindines šalies vystymosi kryptis. Judėjimas "Pirmyn, Rusija!" taip pat ketina kovoti su biurokratija bei užkulisine kadrų politika.

Organizaciniam judėjimo įkūrimo komitetui vadovauja Valstybės Dūmos deputatas, priklausantis frakcijai "Teisingoji Rusija" Genadijus Gudkovas.

Konferencijoje dalyvavo Rusijos žmogaus teisių įgaliotinis prie Rusijos prezidento Vladimiras Lukinas.