Žinoma, moterys patiria smurtą ne tik musulmonų bendruomenėse, bet niekur kitur šis reiškinys nėra toks dažnas ir pagrįstas religija.

Prieš metus Pakistano laikraštis rašė, kad Samaros Minallah "ieško dešimt savižudžių žudikų". Nuo tada ši filmų autorė, dviejų vaikų motina, garsaus advokato žmona, slapstosi, nes nenori palikti tėvynės. Prieš kelias savaites keturi konservatyvūs dvasininkai per didžiausią Pakistano satelitinės televizijos kanalą "Geo TV" paskelbė jai fatvą: "Išplakti ir pakarti, nes apdrabstė purvais mūsų religiją." Visa tai todėl, kad balandį Samarah gavo dviejų minučių trukmės Chaand Bibi nuplakimo vaizdo įrašą ir perdavė jį žiniasklaidai.

Pakistane kilo neregėta nepasitenkinimo banga. Šimtai musulmonų, tarp jų nemažai moterų, išėjo į gatves dalyvauti demonstracijoje prieš talibaną ir jo dogmas - pirmą kartą po ilgų teroro "islamo vardan" metų. Samarah tiesioginiame eteryje privertė telefonu aiškintis talibano atstovą. "Kur keturi liudytojai, pagal šariatą turintys liudyti matę ją sanguliaujant? Ar buvo nuosprendį skiriantis teismas? Kodėl moteris buvo pažeminta viešai? Kas tai per religija, kurios vardu jūs teisiate?" - klausė ji.

Viena islamo tradicijų - mergaitę, kaip namų ir sekso vergę, perduoti priešiškai šeimai, siekiant nutraukti kraujo vendetą. Nuo tokio likimo Samarah apsaugojo daugiau nei 60 moterų. Kovodama ji naudoja pritrenkiamą ginklą - Koraną. Filmų kūrėja, baigusi Kembridžo universitetą, mano: "Mes, moterys, galime laimėti tik skaitydamos ir suprasdamos Koraną. Jei stosiu prieš genties tarybą ir imsiu kalbėti apie Jungtinių Tautų žmogaus teisių konvenciją, niekas neklausys. Kad mane suprastų paprasti žmonės, turiu kalbėti islamo kalba."

Tradicinė moterų apranga islamo šalyse, burka, hidžabas, čadra, nikabas