"(Centro dešiniųjų) Aljanso pergalė žymi ilgai trukusio socialdemokratų dominavimo švedų politikoje pabaigą. Nemaloni rinkimų išdava yra (kraštutinių dešiniųjų) Švedijos demokratų (partijos) progresas", - rašo didžiausio tiražo dienraštis "Dagens Nyheter" (DN) savo redakcinėje skiltyje, kurios pavadinimas - "Eros pabaiga".

Tuo tarpu laikraštis "Svenska Dagbladet" (SvD) pažymi, atėjo laikas švedams kurti "naują nacionalinį įvaizdį", nes išaušęs pirmadienio rytas atnešė tris esmines permainas į Švedijos politinį kraštovaizdį: "centro dešiniųjų vyriausybę be daugumos, krachą patyrusią socialdemokratiją ir partiją su šaknimis kraštutinių dešiniųjų sparne, nuo kurios daug kas priklausys".

Laikraštis taip pat pabrėžė, kad neturėdamas daugumos parlamente, kuriame esama valdančioji koalicija užsitikrino 172 vietas iš 349-ių, ministras pirmininkas "Fredrikas Reinfeldtas... turės pakviesti į derybas Žaliųjų partiją, kad suformuotų tokią vyriausybę, kuri būtų pajėgi veikti".

SvD prognozuoja, kad "rinkimų laimėtojo laukia akmenuotas kelias".

Ne mažiau nei būsima komplikuota padėtis parlamente švedų žiniasklaidai, regis, rūpėjo istorinis beveik šimtmetį šalies politiniame gyvenime dominavusių socialdemokratų pralaimėjimas.

Primindamas, kad socialdemokratai buvo valdžioje "83 proc. viso laikotarpio nuo 1932-ųjų", ND rašo, kad "laikas, kai tik viena partija turėjo abonementą valdyti ir galėjo viską spręsti, pagaliau baigėsi".

Monos Sahlin vadovaujamiems socialdemokratams tai buvo prasčiausi rinkimai nuo 1914 metų, ir ši partija niekuomet nebesijaus taip, tarsi jai priklausytų Švedija", savo ruožtu rašo "Goeterborgs-Posten".

Tuo tarpu bulvarinis laikraštis "Expressen" piktinasi, kad "švedų politiką paėmė įkaite miglotos jėgos", ir ragina F.Reinfeldtą skubiai susitarti su žaliaisiais, į kuriuos sekmadienį vėlai vakare kreipėsi kadenciją baigiantis premjeras.