Šventasis Tėvas sakė buvęs priblokštas ir nuliūdintas, kai sužinojo apie kunigų pedofilijos mastą. Jis jautėsi nusivylęs, nes įšventinami kunigai prisiekia tapti Kristaus balsu.

Pontifikas taip pat sakė "nuliūdęs, kad Bažnyčios vadovai nebuvo pakankamai budrūs ir nepakankamai greiti bei ryžtingi imtis būtinų priemonių", kad sustabdytų seksualinį išnaudojimą ir užkirstų kelią tolesniems atvejams.

Benediktas XVI pabrėžė, kad šiuo metu Bažnyčia labiausiai siekia padėti seksualinio išnaudojimo aukoms ir susigrąžinti jų pasitikėjimą.
Šis Šventojo Tėvo komentaras tapo iki šiol akivaizdžiausiu pripažinimu, jog Katalikų Bažnyčia nesugebėjo suvaldyti dvasininkų pedofilijos problemos.

Tuo tarpu Belgijoje buvo paskelbta nauja skandalinga ataskaita apie šimtus nuo seksualinio išnaudojimo per daugelį metų nukentėjusių žmonių, iš kurių bent 13 nusižudė.

Benediktas XVI taip pat sakė, kad nusikaltusiems kunigams niekada nebeturėtų būti leidžiama bendrauti su vaikais, nes jų įpročių vien "gera valia" pakeisti neįmanoma.

Britai planuoja rengti protestus, o Londone pastebėta žmonių, vilkinčių marškinėlius su užrašu "Popiežiui ne" (Pope Nope). Taip pat reikalaujama surengti viešas diskusijas dėl katalikų kunigų celibato.

Benediktas XVI pripažino šį priešiškumą, sakydamas Britanija turi "ilgą kovos su katalikybe istoriją. Tačiau ji taip pat yra šalis, turinti ilgą tolerancijos istoriją".

Pontifikas buvo paprašytas pakomentuoti prieš katalikus nukreiptų nuotaikų istoriją Britanijoje ir apklausų rezultatus, rodančius, jog daug tikinčiųjų nebepasitiki Bažnyčia dėl pastarųjų skandalų.

Katalikų Bažnyčios vadovas taip pat išreiškė viltį, kad bus šiltai sutiktas katalikų ir kitų tikinčiųjų, taip pat laukiantis "abipusės pagarbos ir tolerancijos" iš nusiteikusių prieš katalikus.

"Žengiu į priekį su didele drąsa ir džiaugsmu", - sakė jis.