Jis pridūrė, kad sraigtasparnis "OH-58 Kiowa Warrior" nukrito Mosule, esančiame už 390 km į šiaurės vakarus nuo Bagdado, į Tigro upę. Sudužusio sraigtasparnio įgula ieškojo JAV kario iš anksčiau apsivertusio patrulinio laivo.

Kariuomenės atstovas sakė, kad per incidentą, kai sekmadienį po pietų apsivertė upėje patruliavęs laivas, žuvo du irakiečių policininkai ir vertėjas. Dar trys šiame laive buvę JAV kariai išsigelbėjo.

Patrulinis kateris apsivertė užkliudęs lynus, ištemptus tarp vieno upės kranto ir mažos salos. Šiais lynais irakiečiai per upę traukia laivus.

Tuo tarpu "Reuters" operatorius Alaadinas Saadas (Aladinas Saadas) iš įvykio vietos pranešė, kad sraigtasparnio paieškų metu žuvo irakiečių policininkas, dalyvavęs gelbėjimo misijoje.

Jis sakė matęs, kaip iš važiavusio civilinio automobilio buvo paleista ugnis. "Vienam policininkui kulka pataikė į galvą, ir jis iš karto mirė", - sakė operatorius.

Kol kas nėra tikrų žinių, kodėl nukrito į gelbėjimo misiją išskridęs sraigtasparnis. Pasak Mosulo policijos pareigūno, žemai skridęs orlaivis greičiausiai užkliudė elektros laidus.

Penktadienį netoli Kajaros miesto šiauriniame Irake sudužo kitas sraigtasparnis "OH-58 Kiowa Warrior", nusinešdamas dviejų pilotų gyvybes. Šio incidento priežastis taip pat nėra žinoma, tačiau kariškiai teigia, kad avariją patyrusį orlaivį lydėjusio kito sraigtasparnio įgula sakė nepastebėjusi, kad į jį būtų šaudyta.

Sekmadienį avariją patyręs sraigtasparnis yra jau penktas šį mėnesį Irake sudužęs sraigtasparnis. Dauguma jų išėjo iš rikiuotės dėl priešiškos ugnies.

Skaudžiausias incidentas JAV kariuomenę ištiko sausio 9 dieną, kai sukilėliams šalimais Faludžos pašovus sraigtasparnį "UH-60 Black Hawk", žuvo visi devyni jame buvę kariai.