"Nors Rusija to kol kas nepareiškė, Tbilisis įsitikinęs, kad S-300 gali būti jau dislokuoti ir Cchinvalio regione", - pareiškė G.Vašadzė trečiadienį žurnalistams Tbilisyje.

"Rusija atvežė S-300 į Abchaziją ir prigrūdo jų į savo bazę Giumryje Armėnijoje", - pabrėžė ministras.

Jis mano, kad "Rusija sukūrė Pietų Kaukaze ir greta jo esančiuose rajonuose tą trikampį, kurio jiems prireiks, jeigu kils priešprieša su NATO arba Turkija".

Anksčiau Gruzija pareiškė protestą dėl to, kad Rusija kompleksus S-300 dislokavo Abchazijoje.

Rusija nedislokavo Pietų Osetijos teritorijoje savo zenitinių raketų sistemų S-300, pareiškė agentūrai "Interfax" trečiadienį šaltinis Rusijos gynybos ministerijoje.

"Sistemų S-300 Pietų Osetijoje nėra", - sakė agentūros pašnekovas. Taip jis komentavo žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusį Gruzijos URM vadovo Grigolo Vašadzės pareiškimą , kad Rusija neva dislokavo Cchinvalio regiono teritorijoje zenitines raketų sistemas S-300.

Rusijos gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusijos karinės bazės Pietų Osetijoje ir respublikos teritorijos pridengimo klausimai "sprendžiami kariuomenės priešlėktuvinės gynybos priemonėmis".
"Prie jų priskiriami kompleksai "Buk", "Tunguska" ir kiti", - patikslino šaltinis.

Drauge jis pažymėjo, kad S-300 "yra gynybos ginklas, ir jokių apribojimų dėl jo dislokavimo Rusijos bazės teritorijoje Pietų Osetijoje nėra".
Anksčiau karinių oro pajėgų vyriausiais vadas generolas pulkininkas Aleksandras Zelinas pareiškė žurnalistams, jog zenitinių raketų sistema S-300 Kaukazo regione dislokuota tam, kad pridengtų Rusijos karinę bazę ir Abchazijos teritoriją.

Pietų Osetijos gynybos ministerija neigia

Žinios apie tai, kad Pietų Osetijos teritorijoje dislokuoti zenitiniai raketų kompleksai S-300, neatitinka tikrovės, pareiškė trečiadienį agentūrai "Interfax" respublikos gynybos ministras Valerijus Jachnovecas.

"Šiuo metu oro erdvę Pietų Osetijos oro erdvę saugo 58-osios Rusijos armijos priešlėktuvinės gynybos priemonės. Kompleksų S-300 Pietų Osetijoje šiuo metu nėra", - pabrėžė V.Jachnovecas.

Anksčiau trečiadienį Gruzijos URM vadovas Grigolas Vašadzė pareiškė esąs įsitikinęs, kad Rusija dislokavo zenitinius raketų kompleksus S-300 ne tik Abchazijoje, kaip buvo paskelbta anksčiau, bet ir Pietų Osetijoje.
"Nors Rusija kol kas to nepareiškė, Tbilisis yra įsitikinęs, kad S-300 gali būti jau dislokuoti ir Cchinvalio regione", - pareiškė G.Vašadzė žurnalistams Tbilisyje.