Tokia pat apklausa buvo atlikta ir 2009 metų kovą. Tada prezidentą musulmonu laikė 11 proc. apklaustųjų.

Teisingai nurodyti prezidento tikėjimą galėjo tik trečdalis naujausios apklausos dalyvių - 34 proc. teisingai laiko B.Obamą krikščionimi. Praėjusį kartą į analogišką klausimą teisingai atsakė 51 proc. apklaustųjų.

Daugiausiai respondentų - 43 proc. - nurodė, kad nežino, kokį tikėjimą išpažįsta prezidentas. Palyginti su 2009 metų apklausa, jų dalis išaugo 9 procentais.

Per B.Obamos rinkimų kampaniją buvo pasigirdę kalbų, kad kandidatas į prezidentus slaptai išpažįsta islamą, o jo pareiškimai, kad jis yra pamaldus krikščionis, - melas. Ši versija buvo grindžiama tuo, kad B.Obamos motina buvo ateistė, o tėvas - musulmonas. Tačiau jokių B.Obamos priklausymo islamui įrodymų šios teorijos šalininkai nepateikė.

Kanalas "Fox News", taip pat paskelbęs "Pew Research Center" apklausos rezultatus, pažymi, kad respondentai buvo apklausti iki to laiko, kai B.Obama išreiškė pritarimą planams pastatyti musulmonų maldos namus ir kultūros centrą šalia 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų vietos Niujorke.

Televizijos kanalas taip pat pažymi, kad tarp to, prie kurio tikėjimo piliečiai priskiria B.Obamą, ir to, ar patenkinti jie prezidento politika, yra sąsajų.

Tie, kurie mano, kad B.Obama yra krikščionis, atsiliepia apie jo vykdomą politiką teigiamai. O tie, kurie įsitikinę, kad prezidentas - musulmonas, jo darbą vertina neigiamai.