Septintas įtariamas partizanas buvo nušautas prie sučiupto diktatoriaus Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) gimtojo miesto Tikrito, sakė R.Cargie, pridūręs, kad per šį incidentą dar vienas irakietis buvo sužeistas.

"Abu Charmos gyvenvietėje, esančioje už 15 km į vakarus nuo Baakubos, kilo susišaudymas, per kurį keturi užpuolikai buvo nukauti ir vienas sužeistas", - sakė seržantas.

Šis incidentas įvyko JAV kariuomenei surengus reidus į 28 šios gyvenvietės namus, kuriuose kariai ieškojo fidajų - buvusiam režimui itin lojalių formuočių kovotojų, sakė R.Cargie.

Per reidus, kurie buvo operacijos "Warhorse Whirlwind" dalis, kariai iš trečiojo bataliono 67-ojo šarvuočių pulko sulaikė 31 žmogų, tarp jų aštuonis koalicijos ieškomus asmenis. Be to, kariai konfiskavo tris šautuvus, 19 automatų AK-47, įvairių ginklų ir amunicijos, įskaitant 6 kg plastikinių sprogmenų ir tris savadarbes bombas.

Per antrąjį incidentą JAV kareiviai nušovė du irakiečius, kai vienas patrulis į pietryčius nuo Chaliso, esančio už 10 km į šiaurės vakarus nuo Baakubos, pamatė grupelę vyrų, kurie prisiartinus kariams leidosi bėgti.

"Kariai liepė jiems sustoti ir prieš atidengdami ugnį į žmones paleido įspėjamuosius šūvius, - sakė seržantas. - Du irakiečiai žuvo, o dviem pavyko pasprukti. Kol kas neaišku, ar jie ketino paslėpti savadarbį sprogstamąjį įtaisą".

Trečiasis incidentas įvyko į pietus nuo Džalulos, esančios netoli Tikrito, kai šalia vieno patrulio sprogo bomba ir jis buvo apšaudytas iš lengvųjų ginklų. "Kariai atsakė ugnimi ir nukovė vieną užpuoliką", - sakė R.Cargie.

Vienam partizanui pavyko pabėgti, tačiau po kiek laiko kariai aptiko jį besislepiantį vieno patikrinimui sustabdyto automobilio bagažinėje. Šis antrasis užpuolikas buvo sužeistas. Kareiviai šioje mašinoje taip pat rado automatą ir rankinę granatą.