"Neturiu jokių motyvų. Nieko, ką išloščiau", - jis nurodė Londone paskelbtame pranešime.

Šie gražuolės komentarai nuskambėjo po to, kai jos buvusi agentė Carole White ir JAV kino aktorė Mia Farrow šią savaitę paliudijo teisėjams, kad N.Campbell priėmė Ch.Tayloro padovanotus kelis nešlifuotus deimantus ir gyrėsi jais kitą dieną.

Anot M.Farrow, N.Campbell sakė, kad Ch.Tayloras perdavė jai "didžiulį deimantą".

Šis pareiškimas prieštaravo N.Campbell praeitą ketvirtadienį duotiems parodymams Hagoje posėdžiaujančiam Specialiajam tribunolui Siera Leonei. Tąsyk manekenė sakė nežinojusi, kas jai pasiuntė brangakmenius.

N.Campbell praeitą savaitę pripažino, jog du vyrai atnešė jai į kambarį Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidento svečių namuose Pretorijoje kapšelį su dviem ar trimis "pažiūrėti neskaidriais akmenėliais".

Ji pridūrė nežinojusi, kas pasiuntė šią dovaną, tačiau "numaniusi", jog brangakmenių gavusi iš Ch.Tayloro. Manekenė sakė, kad kitą dieną padovanojo gautus deimantus Nelsono Mandelos vaikų fondui.

"Esu juodaodė, kuri visada palaikys gerus siekius, ypač susijusius su Afrika", - sakoma antradienį paskelbtame N.Campbell pranešime.

Tačiau 40 metų manekenė pripažino "blogai pasirinkusi" žodžius, kai liudydama teisėjams pasakė, jog atvykti į teismą jai buvo "didelis nepatogumas".

"Campbell pripažįsta, kad žodis "nepatogumas" buvo prastas pasirinkimas, tačiau jis buvo ištartas ekspromtu, o vėliau cituotas visiškai nesiejant su kontekstu, - nurodoma pranešime, kurį paskelbė manekenei atstovaujanti viešųjų ryšių kompanija "Outside Organisation".

"Jis buvo susijęs su neesminiu klausimu, ar ji nervinasi stojusi prieš teismą, - pridūrė atstovai. - Campbell paaiškino bijanti dėl savo šeimos, nes perskaitė internete apie įtariamus Tayloro nusikaltimus. Dėl šios priežasties ji iš pradžių vengė pasirodyti (teisme)".

Pranešime taip pat nurodoma: "Prielaida, jog Campbell kažkodėl nerūpi Afrikoje kenčiantys žmonės, yra absurdiška ir skaudi".

Buvusiam Liberijos prezidentui pareikšta iš viso vienuolika kaltinimų karo nusikaltimais ir nusikaltimais žmoniškumui dėl jo vaidmens 1991-2001 metais Siera Leonėje vykusiame pilietiniame kare, nusinešusiame apie 120 tūkst. gyvybių.

Specialiojo tribunolo Siera Leonei prokurorai iškvietė liudyti N.Campbell, siekdami paneigti Ch.Tayloro tvirtinimą, kad jis niekada neturėjo nešlifuotų deimantų.