N. Bruikovos teigimu, nuo dūmų skauda galvą, žmonės dūsta nuo dūmų ir svilėsių kvapo.

„Iš tiesų, juntamas dūmų kvapas. Žmonės išvažiuoja į užmiestį, nes mieste sunku“, – papasakojo DELFI Natalija, kuri išvyko iš Maskvos už 100 km.

Metro Natalija nevažinėja, nes šiuo metu augina vaiką, todėl negalėjo pasidalinti įspūdžiais apie pasivažinėjimą Maskvos metropolitenu, į kurį, žiniasklaidos duomenimis, įsiskverbė dūmai.

„Su mažu vaiku sunku vaikščioti mieste. Vieną dieną išėjome į lauką, tuščias reikalas. Šiek tiek gelbsti ant lango pakabintas drėgnas skuduras, tada dūmai ne taip skverbiasi į kambarį“, – papasakojo DELFI pašnekovė.

Ji teigia girdėjusi, kad dūmai jau pasiekė Sankt Peterburgą. Ji pasakė, kad padėtis nėra labai gera, tačiau pažymėjo girdėjusi prognozes, kad kitą savaitę tai baigsis.

Ar Maskvos gyventojams padeda vietos vadovybė? Natalija pažymėjo, kad pagrindinis jų privalumas tas, kad jie gesina gaisrus.

Visi bando rasti išeitį, kai kurie dėvi apsaugines kaukes, nors jos nelabai padeda, o kai kurie žmonės neišeina iš namų. Tačiau konkrečiai jokie valdžios atstovai mums nepadeda, sakė Maskvos gyventoja.

Maskvos gyventojams, be abejo, dūmai nepatinka, teigia Natalija. „Tai trunka daugiau nei savaitę, visi kankinasi, laukia, kada viskas baigsis, – konstatuoja moteris. – Žmonės stengiasi išvykti iš miesto, jei tik turi galimybių. Tie, kurie dirba mieste, uždaro langus ir įsijungia kondicionierių, jei turi. O tuos, kurie neturi, kankina galvos skausmas.“

Tarp Natalijos pažįstamų nėra žmonių, rimtai nukentėjusių nuo smogo, tačiau daugumą kankina galvos skausmas, dėl kurio ne visada gali kreiptis į gydytoją.

Natalija su šeima išvyko iš Maskvos, toliau nuo dūmų. „Mus gelbsti tai, kad mes išvažiavome į užmiestį Tulos kryptimi, 100 km nuo Maskvos. Netoliese yra miškas, dangus žydras ir jokių dūmų“, – sako ji.

Natalijos teigimu, ji bendrauja su bendradarbiais telefonu, tad jie jai papasakojo, kad darbo vietoje juos gelbsti tik kondicionieriai.