Kaip pareiškė šalies Kinematografininkų sąjungos sekretorius Klimas Lavrentjevas, "šio iškilaus ekrano meistro pasitraukimas iš gyvenimo - didžiulė netektis mūsų kinui".

Atsisveikinimas su I. Talankinu vyks antradienį, liepos 27 dieną, Kinematografininkų namuose. Kur bus palaidotas kino metras, kol kas nepranešama.

I. Talankinas gimė 1927 metais Pamaskvyje, Noginske. Būsimasis aktorius mokėsi I.Glazunovo teatro ir muzikos mokykloje. Po to jis baigė Rusijos teatro meno akademijos (GITIS) režisūros fakultetą ir aukštuosius scenaristų ir režisierių kursus prie studijos "Mosfilm".

I. Talankinas išgarsėjo jau pirmuoju savo darbu - filmu "Serioža", kurį jis nufilmavo su draugu ir kolega Georgijumi Danelija. Juosta, kurioje pirmą kartą drauge nusifilmavo Sergejus Bondarčiukas ir Irina Skobceva, pelnė kino festivalio Karlovy Varuose premiją.

Milijonai žiūrovų įsiminė tokius filmus kaip "Tikslo pasirinkimas", "Tėvas Sergijus", "Žvaigždžių lietus", "Dienos žvaigždės", kuriuose atsiskleidė daugelio puikių rusų aktorių talentas.

Savo paskutinį filmą "Nematomas keliauninkas" - I. Talankinas sukūrė 1999 metais, o po to visą save paskyrė pedagoginei veiklai.