Iš ten jis sugrįžo į Pakistaną, atskraidindamas 100 žmonių, kuriems lipant į lėktuvą aviacijos kompanijos darbuotojai įteikė po rožę.

"Mes laimingi, kad lėktuvai vėl skraidys tarp abiejų šalių", - sakė "Reuters" korespondentui Zafaras Ali Sabazwari (Zafaras Alis Sabazvaris), vienas keleivių iš Lahoro.

"Aš galėsiu aplankyti savo brolį ir seserį Indijoje. Dėl sveikatos negaliu atvykti pas juos sausuma", - pridūrė jis.

Indija nutraukė oro, geležinkelių ir automobilių susisiekimą su Pakistanu 2002 metų sausį, kai 2001 metų gruodį kovotojai surengė išpuolį prieš Indijos parlamentą. Delis apkaltino dėl išpuolio Pakistane radusius prieglobstį ekstremistus, nors Islamabadas tai atkakliai neigė.

Pastaraisiais mėnesiais abi šalys mėgina sumažinti įtampą, jos jau iš dalies atkūrė diplomatinius ryšius ir susisiekimą autobusais. Be to, ministras pirmininkas Atalas Behari Vajpayee (Atalas Biharis Vadžpajis)

turi sekmadienį Islamabade dalyvauti Pietų Azijos valstybių vadovų susitikime .

Kol nebuvo tiesioginio aviacijos susisiekimo abiejų valstybių gyventojams tekdavo vykti per trečią šalį, dažniausiai - Jungtinius Arabų Emyratus. Valstybinės Indijos aviacijos linijos numato pradėti reguliarius skrydžius į Pakistaną sausio 9 dieną.