"Patyrimas mane išmokė, kaip reikia siekti savo tikslų, - televizijos reklamoje anglų ir ispanų kalbomis pareiškė 59 metų M.Bloombergas. - Tereikia sutelkti žmones, spręsti problemas, būti garbingu ir eiti tiesiu keliu".

Jis atsisakė tradicinio būdo savo kandidatūrai į Niujorko mero postą paskelbti - trumpo viešo pareiškimo. Kaip vėliau paaiškino milijardieriaus rinkimų kampanijos atstovas, reklaminiais filmais M.Bloombergas norėjo tiesiai kreiptis į niujorkiečius.

Visą gyvenimą demokratų partijai priklausęs M.Bloombergas pernai perėjo į respublikonų pusę. Savo naujojoje partijoje jis yra laikomas vienu rimčiausių kandidatų į 8 mln. gyventojų turinčio JAV didmiesčio vadovo postą. Ligi šiol žinoma, kad Niujorko meru norėtų tapti net šeši pretendentai.

Dauguma politinių apžvalgininkų sutinka, kad ligi šiol niekada rinkimuose nedalyvavęs M.Bloombergas beveik neturi šansų įveikti patyrusių demokratų kandidatų ir laimėti rinkimus prodemokratiškame Niujorke.

Dabartinis meras respublikonas R.Giulianis dar pernai pareiškė, jog dėl prostatos vėžio nesieks perrinkimo. Jis remia niujorkiečio M.Bloombergo kandidatūrą.