Jis perskaitė baigiamąjį pranešimą, kuriame skelbiamos pasitarimo išvados.

Pasitarime priimtame dokumente kariuomenių vadai akcentuoja šalių kandidačių praktinio karinio pasirengimo siekiant tapti Aljanso narėmis reikšmę, nurodo, jog pasidalijo patirtimi, sukaupta rengiant savo ginkluotąsias pajėgas stoti į NATO.

Dokumente konstatuojama, kad sėkmingas Baltijos šalių karinis bendradarbiavimas yra veiksmingas mechanizmas, padedantis įtvirtinti bendrų karinių operacijų įgūdžius. Pripažinta dalyvavimo taikdariškose operacijose Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Kosove nauda.

Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Kronkaitis sakė, kad ypač įsiminė Prancūzijos atstovo žodžius, jog Europos Sąjunga ir NATO - ne konkurentės ir jų funkcijos nedubliuojamos. "Savo funkcijomis jos papildo vienas kitą", - sakė J.Kronkaitis.

Trečiadienį kariuomenių vadai lankysis Adažių motošaulių mokymo centre ir dalyvaus pietuose, kuriuos svečiams rengia Latvijos kariuomenės vadas. Po pietų svečiai iš Rygos išvyks namo.

Į Latvijos sostinę atvyko ir kai kurių NATO šalių - Belgijos, Vengrijos, Čekijos, Lenkijos ir Prancūzijos - armijų atstovai. Kanadai, JAV, Didžiajai Britanijai, Italijai ir Ispanijai atstovauja šių šalių karo atašė.