J. Palikotas teigia, kad Lechas Kaczynskis galėjo linksmintis skrydžio į Smolenską metu, gali būti, kad būtent jo elgesys išprovokavo aviakatastrofą, kurioje žuvo 96 žmonės.

„Teorija, kad Lecho Kaczynskio elgesys tapo viena iš pagrindinių priežasčių, kol kas yra labiausiai tikėtina, – teigia politikas. – Nėra jokio pagrindo manyti kitaip.“

J. Palikotas įsitikinęs, kad būtina nustatyti, ar Lechas Kaczynskis lėktuve buvo paveiktas alkoholio ir kodėl jis 25 minutėmis pavėlavo į skrydį.

Baigdamas deputatas pridūrė, kad žuvusio prezidento rankos suteptos krauju ir L. Kaczynskio giminaičiai privalo atsiprašyti kitų asmenų, žuvusių Smolenske balandžio 10 d., artimųjų.

Natūralu, kad toks pasisakymas sukėlė Lenkijos politikų pasipiktinimą. Netgi J. Palikoto partijos nariai išreiškė pasipiktinimą jo elgesiu.

Parlamento vadovu išrinktas vicemaršalka Grzegorzas Schetyna pareiškė, kad nesijaučia patogiai, priklausydamas tai pačiai politinei jėgai kaip ir J. Palikotas. Leidinio duomenimis, tarp deputatų jau platinama peticija dėl J. Palikoto pašalinimo iš partijos.