Po to V.Lytvynas įėjo į salę iš kitos pusės, kur yra kompiuteriai, aptarnaujantys balsavimo sistemą. Jis laikė nešiojamąjį mikrofoną.

Daugumos deputatai apsupo parlamento pirmininką, neleisdami prie jo prisibrauti opozicijos deputatams. Opozicijos deputatai labai garsiai triukšmavo ir mėgino prasiveržti prie pirmininko, kad atimtų iš jo mikrofoną.

Kaip pranešė agentūros korespondentas, sesijos salėje beveik neįmanoma būti dėl garsaus triukšmo. Be to, frakcijos "Ukrainos regionai" narys Valerijus Konovaliukas sudaužė vieną opozicijos megafonų, bet jos atstovai tebemėgina prisibrauti prie V.Lytvyno ir atimti iš jo mikrofoną.

Opozicijos frakcijų deputatai, stovėdami prie prezidiumo ir tribūnos, gieda Ukrainos valstybinį himną.

Tuo tarpu V.Lytvynas paskelbė balsavimą biuleteniais dėl politikos reformos įstatymo projekto, prieš kurį protestuoja opozicija.

Keliasdešimt deputatų iš opozicinių Ukrainos parlamento frakcijų praleido visą naktį Rados pastate, kad neleistų proprezidentinei daugumai priimti Konstitucijos pataisų.

Antradienį Rada turėjo išnagrinėti per pirmąjį svarstymą tris Pagrindinio įstatymo pataisų projektus, bet opozicijai užblokavus tribūną ir sugedus posėdžio salės balsavimo sistemai, dokumentų svarstymas nebuvo pradėtas.

Siūlomos Konstitucijos pataisos numato smarkiai padidinti įstatymų leidžiamosios institucijos įgaliojimus. Konkrečiai - parlamentas gali gauti teisę rinkti valstybės vadovą (dabar prezidentas renkamas visuotinius balsavimu).

Trečiadienį proprezidentinė dauguma patvirtino konstitucijų pataisų įstatymo projektą, kuris nustato, kad 2004 metais Ukrainos piliečiai išrinks šalies prezidentą dvejiems metams, o nuo 2006 metų valstybės vadovą rinks parlamentas. Trys opozicinės Ukrainos parlamento frakcijos rengia dokumentus kreipimuisi į Europos Tarybos Parlamentinę Asamblėją (ETPA). Jos mano, kad trečiadienį įvykęs balsavimas dėl Ukrainos konstitucijos pataisų buvo suklastotas.