"Reiškiame savo protestą prieš šią, pernelyg į provokaciją panašią klaidą, ir teikiame protestą įtraukti į BA 18-osios sesijos dokumentus", - sakoma Seimo delegacijos BA pareiškime, kuris priimtas praėjusį šeštadienį Rygoje.

Pareiškimą pasirašė 13 Lietuvos delegacijos narių. Jo nepasirašė Lietuvos socialdemokratų partijos nariai Vytenis Andriukaitis, Česlovas Juršėnas ir Jonas Budrevičius. Iš viso Seimo BA delegacijoje yra 20 narių, tačiau dalis jų nedalyvavo BA sesijoje.

Lietuvos parlamentarai savo pareiškimą paskelbė, reaguodami į žiniasklaidos pranešimus. Baltarusijos valstybinio žemės resursų, geodezijos ir kartografijos komiteto užsakymu išleistame 2001 m. NVS ir dalies Europos valstybių kelių atlase Lietuva, Latvija ir Estija priskirtos NVS.

Atlasas atspausdintas Maskvoje. Europai skirtame atlaso skyriaus pirmajame puslapyje Europos valstybės pažymėtos balta spalva, o Estija, Latvija ir Lietuva, kaip ir Baltarusija, Ukraina ar Rusija, nuspalvintos geltonai.

Be to, Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių vietovardžiai parašyti slaviškais rašmenimis, tuo tarpu Europos valstybių - lotyniškai.