„Tai dviejų susitariančių šalių reikalas... Nereikia ieškoti sprendimo iš šalies“, - sakė V. Putinas žurnalistams Maskvoje, Gruzijos žurnalistų paprašytas pakomentuoti H. Clinton pareiškimą, jog Vašingtonas sieks, kad būtų panaikinta Gruzijos teritorijų okupacija.

Tai premjeras pareiškė, susipažinęs su paminklo, kuris bus pastatytas Maskvoje ant Nusilenkimo kalno vietoj sugriauto Kutaisyje monumento Antrojo pasaulinio karo aukoms atminti, projektais.

2008 metų rugpjūčio pradžioje Rusija ir Gruzija pradėjo karą po to, kai Tbilisis pamėgino jėga susigrąžinti Pietų Osetijos kontrolę.

Po penkias dienas trukusių kovos veiksmų Rusijos armija išstūmė gruzinų karius iš šio separatistinio regiono, kurio daugelis gyventojų turi Rusijos pilietybę, o kiek vėliau pripažino Pietų Osetijos ir Abchazijos - kitos separatistinės Gruzijos respublikos - nepriklausomybę.

„Mes nepradėjome šio karo, ir atsakomybė tenka tiems, kas jį pradėjo ... Ir jie turi turėti drąsos ir surasti kelią į žmonių širdis, kurias jie sužeidė. Kažkas mano, kad ji (Pietų Osetija) okupuota, kažkas mano, kad išlaisvinta. Ir tai dviejų tautų - gruzinų ir osetinų - tarpusavio dialogas. Ir į šį dialogą reikia įsijungti, nesiremiant trečiosiomis šalimis“, - sakė Rusijos premjeras.

Pasak jo, „Rusija, kaip ir kiti tarptautinės bendrijos dalyviai, gali būti tik garantė“, o Gruzijoje yra daug jėgų, kurios norėtų normalizuoti santykius ir su Rusija, ir su Pietų Osetijos žmonėmis.

„Amerika - tai Amerika. Gruzija - tai Gruzija. Rusija - tai Rusija. O Osetija - tai Osetija... Nereikia kuo nors remtis ir laukti manos iš dangaus“, - pareiškė V. Putinas.

Ragindamas Tbilisį ir Cchinvalį patiems sureguliuoti situaciją premjeras pacitavo „Internacionalą“: „Nei Dievas, caras, nei galiūnas mums išvadavimo neduos“.