Rusų jūrininkų profesinės sąjungos duomenimis, su kompanija "Balthellas Chartering S.A.", kuriai priklauso laivas, iš kurio gegužės mėnesį pagrobti jūrininkai, susisiekę du rusų jūreiviai pranešė, jog yra sveiki.

Pasak "Interfax" cituojamos Rusų jūrininkų profesinės sąjungos, tiksli vieta, kur laikomi jūrininkai, nėra aiški.

Anksčiau skelbta, jog laivo "North Spirit" Borisas Tersintsevas, vyriausias laivo mechanikas Igoris Šumikas ir Lietuvos laivo "Argo" kapitonas D. Baškirovas laikomi drauge Nigerijoje.

Bendrovei "Balthellas Chartering S.A." priklausantis laivas "North Spirit" ir Lietuvos motorlaivis "Argo" prie komercinės Kamerūno sostinės Dualos pakrantės užpulti tą pačią dieną, gegužės 16-ąją.

Birželio pabaigoje Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Kamerūne piratų pagrobtas Lietuvos laivo "Argo" kapitonas yra sveikas.

Anot ministerijos, kapitono žmona apie padėtį informuojama, su ja Lietuvos institucijos palaiko nuolatinį ryšį.

Kamerūno leidinys "Le Jour" gegužės pradžioje paskelbė, kad už pagrobtą Lietuvos kapitoną ir du Rusijos jūrininkus reikalaujama 1,5 mln. dolerių išpirkos.

Su grobikais, kurių, anot Kamerūno leidinio, tuo metu vis daugėjo, derasi Rusijos, Lietuvos ir Nigerijos atstovai.

Pasak Kamerūno leidinio, derybos praktiškai patekusios į aklavietę. Piratai esą grasina nužudyti įkaitus.
Rusijos užsienio reikalų ministerijos duomenis, Rusijos ir Lietuvos laivą užpuolė Judėjimo už Nigerio deltos išlaisvinimą (MEND) kovotojai.