Dienraščio "Dziennik Gazeta Prawna" paskelbti tyrimo rezultatai rodo, kad už B.Komorowskį ketina balsuoti 52,1 proc., o už J.Kaczynskį - 41,6 proc. respondentų.

Pirmalaikiai rinkimai Lenkijoje organizuojami dėl ankstesnio prezidento Lecho Kaczynskio, kuris buvo Jaroslawo brolis dvynys ir artimas politinis sąjungininkas, tragiškos žūties balandį per lėktuvo katastrofą Rusijoje.

Liepos 4 dieną, sekmadienį, įvyks antrasis rinkimų turas. Per pirmąjį balsavimą birželio 20 dieną J.Komorowskis surinko daugiausiai balsų, tačiau mažiau nei 50 proc., kad laimėtų iš karto.

Vėliau daugelio apklausų rezultatai rodė, kad jis išliko populiariausias kandidatas.

Valdančiajai partijai "Pilietinė platforma" priklausantis J.Komorowskis yra parlamento pirmininkas, o po L.Kaczynskio žūties pagal konstituciją tapo laikinuoju šalies vadovu.

Konservatyvios pakraipos laikraštis "Dziennik Gazeta Prawna" trečiadienį paskelbė viešosios nuomonės tyrimų instituto "Homo Homini" atliktos apklausos, kurioje dalyvavo 1 071 respondentas, rezultatus.

3,2 proc. respondentų nurodė dar nežinantys, už kurį kandidatą balsuos, o 3,1 proc. ketina įmesti į urnas neužpildytus balsalapius.

Tiek B.Komorowskis, tiek L.Kaczynskis siekia palenkti į savo pusę socialdemokratų kandidato Grzegorzo Napieralskio šalininkus. Šis politikas birželio 20 dieną surinko netikėtai daug - 13,7 proc. balsų.

Tuo tarpu už B.Komorowskį pirmajame ture balsavo 41,5 proc., o už J.Kaczynskį - 36,5 proc. rinkėjų.

Septyni kiti kandidatai iš viso surinko mažiau nei 2 procentus balsų.

Po kelias dienas trukusio spaudimo G.Napieralskis antradienį galiausiai atsisakė paremti B.Komorowskio arba J.Kaczynskio kandidatūrą.

Tačiau apklausos rodo, jog dauguma jo šalininkų linkę balsuoti už B.Komorowskį.