Laiškas, kurio ištraukos spausdinamos populiaraus dienraščio "Bild" trečiadienio numeryje, parašytas 1924 metų rugsėjį, kai po nepavykusio Miuncheno (Alaus) pučo A. Hitleris stūmė dienas Landsbergo kalėjime Pietryčių Vokietijoje.

Jis įkalbinėjo pardavėją "numesti porą tūkstančių markių" nuo jį sudominusio pilkojo "11/40 Benz" (vėliau tarpusio "Mercedes-Benz") automobilio kainos, nes kaip tik tuo metu laukė atlygio už savo autobiografinę knygą "Mein Kampf" ("Mano kova").

"Pagrindinė problema man yra tai.... kad negaliu tikėtis didelio pelno iš savo darbo iki gruodžio mėnesio vidurio, todėl esu priverstas ieškoti avanso arba iš kur nors pasiskolinti", - rašė A.Hitleris.

"Suprantama, keli tūkstančiai markių čia turėtų labai didelę reikšmę", - tęsė jis.

Pietinio Vokietijos Fiurto miesto aukciono namų "Behringer" interneto svetainėje skelbiama, kad liepos 2 ir 3 dienomis kartu su laišku bus parduodama daugiau nei 500 A.Hitlerio "popierinių objektų", išlikusių nuo tada, kai jis kalėjo Landsberge.

Tarp kitų parduoti ketinamų daiktų yra A.Hitlerį lankiusių asmenų sąrašas ir kalėjimo žurnalo įrašas, liudijantis apie jo atvykimą.