Stokholmas pasitelkė visus pajėgumus, kad deramai pasirengtų didžiajai dienai. Sostinės gatves puošia daugybė gėlių bei mėlynos ir geltonos spalvų vėliavų, miesto centre patruliuoja naujai siūtomis uniformomis vilkintys policininkai, o kelyje, kuriuo per Stokholmą riedės arklių traukiama karališkosios poros karieta, jau įrengtos užtvaros.
Visą miestą puošia plakatai su laimingais besišypsančių būsimų sutuoktinių veidais.

Parduotuvių lentynos lūžta nuo daugybės pigių niekučių ir įvairiausių dekoratyvinių daiktų su karališkųjų sutuoktuvių įspaudu, įskaitant rožines siuvinėtas šlepetes, bokalus, lėkštes, pašto ženklus, monetas su Victorios ir Danielio portretais bei specialiai šių vestuvių proga pagamintų šokoladinių saldainių dėžutes.

Šv.Mikalojaus katedra, vadinama Didžiąja bažnyčia, kur šeštadienį vyks 32-ejų metų Victorios ir 36-erių metų Danielio santuokos ceremonija, buvo iš esmės pertvarkyta, kaip ir jų būsimoji rezidencija Hagos rūmuose Stokholmo priemiestyje Solnoje.

Victoria yra 64-erių metų karaliaus Carlo XVI Gustafo ir 66-erių metų karalienės Silvios vyriausias vaikas. Ji turi 31-erių metų brolį princą Carlą Philipą ir 28-erių metų seserį princesę Madeleine.

Didelėmis rudomis akimis ir šilta šypsena išsiskirianti princesė Victoria mylima švedų ir dažnai užima pirmąją vietą visuomenės labiausiai mėgstamų Švedijos karališkosios šeimos narių sąraše.

Sosto įpėdinės sužadėtuvės su D.Westlingu, nekilmingu mažame miestelyje užaugusiu vaikinu, kuris susipažino su Victoria 2001-aisiais prabangiame jam priklausančiame sporto klube ir tapo jos asmeniniu treneriu, tik sustiprino švedų susižavėjimą princese.

Nors manyta, kad į sostinę suplūs dešimtys tūkstančių turistų, kurie norės bent akies krašteliu pamatyti laimingąją porą jų santuokos dieną, Stokholmo lankytojų informacijos tarnyba trečiadienį pranešė, jog kai kuriuose miesto viešbučiuose tebėra laisvų kambarių.
Pasak tarnybos atstovų, kol kas į sostinę atvyko mažiau žmonių nei tikėtasi.

Tačiau to negalima pasakyti apie pasaulio žiniasklaidos priemones: maždaug 2 tūkst. žurnalistų buvo akredituoti nušviesti vestuves, o švedų visuomeninė televizija SVT rengiasi didžiausio masto tiesioginei transliacijai per visą savo darbo istoriją.

Nors daugelis švedų, kurie, kaip rodo visuomenės nuomonės apklausos, pritaria monarchijai, bus patenkinti išsamiu santuokos ceremonijos nušvietimu, ši karališkųjų vedybų karštligė pakurstė ir antimonarchistines nuotaikas.

Švedijos respublikonų asociacija pranešė, kad per praėjusius metus jos narių skaičius išsaugo daugiau nei dvigubai - iki maždaug 6 tūkstančių.
"Mūsų telefonai nesiliauja skambėję", - sakė asociacijos vadovė Mona Abou-Jeib Broshammar.

"Daug žiniasklaidos priemonių pelnosi iš karališkosios šeimos... Žmonės skambina mums ir sako: "Nebegaliu daugiau į tai žiūrėti. Tai turi pasikeisti", - sakė ji.
Tačiau monarchijos priešininkai tebėra mažuma - neseniai atlikta apklausa rodo, kad jų tėra 28 procentai.
Tuo tarpu likusi gyventojų dalis su dideliu susidomėjimu stebi pasirengimą sosto įpėdinės sutuoktuvėms.

Į vedybų progą šeštadienį rengiamą banketą pakviesta apie 500 žmonių, kurių sąrašas kol kas viešai neskelbiamas, tačiau neabejojama, kad tarp svečių bus nemažai pasaulio karališkųjų šeimų atstovų, taip pat kelių valstybių prezidentai ir daug kitų aukštus valdžios postus užimančių asmenų.

Kol kas nieko nežinoma apie suknelę, kurią per savo vestuves vilkės Victoria, tačiau karališkieji rūmai trečiadienį pranešė, kad nuotaką lydės dešimt pamergių ir pažų, įskaitant kelias jaunas princese ir princus.

Nuotaką prie altoriaus palydės tėvas, nors šis jos sprendimas šalyje sukėlė nemenką šurmulį. Švedija garsėja kaip viena pažangiausių valstybių lyčių lygybės požiūriu ir čia įprasta, kad jaunikis ir nuotaka žengia prie altoriaus drauge.

Trečiadienį prasidėjo keturias dienas truksiantis būsimų jaunavedžių garbei organizuojamų kviestinių pietų ir pobūvių maratonas, kurį pradėjo 25-ių patiekalų pietūs laive "Götheborg", viename didžiausių pasaulyje medinių viso takelažo burlaivių, kuris yra tiksli XVIII amžiaus viduryje plaukiojusio laivo kopija.

Ketvirtadienį pora rengia privačius pietus ir pobūvį jaunesniems pasaulio karališkųjų šeimų atstovams Švedijos karališkosios šeimos privačioje rezidencijoje Drotningholmo rūmuose.
Tuo tarpu penktadienį jiems ir šimtams kitų svečių prabangius pietus rengia Švedijos vyriausybė.

Šeštadienį ceremonija Šv.Mikalojaus katedroje prasidės 15 val. 30 min. vietos (16 val. 30 min. Lietuvos) laiku.
Po kiek daugiau nei valandos jaunavedžiai arklių traukiama karieta prariedės sostinės centru, o paskui karališkąja barža "Vasaorden" praplauks pro Stokholmo salyną.

Vėliau Stokholmo karališkuosiuose rūmuose vyks vestuvių pokylis, kurį rengia karalius Carlas XVI Gustafas ir karalienė Silvia (Silvija).
Pasirengimas sutuoktuvėms beveik baigtas, tuo tarpu lažybų internete organizatoriams dabar - pats darbų įkarštis.

Azartiškiems lažybininkams siūloma statyti už pačius įvairiausius dalykus, pradedant tuo, koks bus šeštadienį oras, kokios lyties bus jaunavedžių pirmagimis, ir baigiant tuo, ar karalius savo kalboje ištars: "sukurti vienas kitam".