"Procesas ėjosi labai sklandžiai ir jie išskris per Ben-Guriono oro uostą", - sakė atstovė ir pridūrė, kad šeši Malaizijos piliečiai ir vienas kubietis išvyks per Allenby tiltą, kuriuo sausuma patenkama iš Izraelio į Jordaniją.

Izraelio karinis jūrų laivynas, kuris išprovokavo tarptautinį pasipiktinimą savo pirmadienio veiksmais, kai žuvo devyni turkų pagalbos laive buvę žmonės, Viduržemio jūroje perėmė "Rachel Corrie" kontrolę ir nuplukdė jį į Ašdodą, pranešė izraeliečių kariškiai.

Šis prekinis airių laivas ignoravo laivyno nurodymus keisti kursą ir leisti iškrauti bei patikrinti jo krovinį prieš gabenant jį į Gazos Ruožą.

Premjeras Benjaminas Netanyahu savo pareiškime nurodė: "Pajėgos naudojo tas pačias procedūras (ir) pirmadienio flotilės, ir šeštadienio laivo (atžvilgiu), bet susidūrė su skirtingu atsaku. Šiandienos laive ir penkiuose iš šešių ankstesnės flotilės laivų (jų įsilaipinimo) procedūra baigėsi be aukų. Vienintelis skirtumas buvo ... vienas laivas, kur ekstremistiniai islamo aktyvistai, terorizmo rėmėjai, laukė mūsų karių denyje su kirviais ir peiliais".

"Rachel Corrie", kuriuo plaukė aktyvistai iš Airijos, Malaizijos ir kitų šalių, yra pavadintas 2003 metais Gazos Ruože žuvusios aktyvistės vardu.
Laivo misija buvo dar kartą bandyti pralaužti Izraelio Gazos Ruožui jau ketverius metus taikomą blokadą, kurią Vašingtonas pavadino netvaria.
Izraelio deklaruojamas blokados tikslas yra neleisti Gazos Ruožą valdančiam "Hamas" didinti savo arsenalo kovai su žydų valstybe.

"Izraelis ir toliau naudosis savo teise gintis. Mes neleisime įsteigti Gazoje iraniečių uosto", - sakė B.Netanyahu.

Kevinas Squiresas (Kevinas Skviresas) iš Dubline įsikūrusios airių solidarumo su palestiniečiais organizacijos "Ireland Palestine Solidarity Campaign", kurios vienas narys plaukė "Rachel Corrie", izraeliečių įsilaipinimą į laivą pavadino "dar vienu begėdišku Izraelio piratavimo aktu".