Vėlai penktadienį "Care Australia" patalpos, esančios Bagdado Mansuro rajone, buvo apšaudytos trimis granatsvaidžių šūviais, tačiau per šį incidentą niekas nežuvo ir niekas nebuvo sužeistas. Paleistos granatos tik šiek tiek apgadino patį pastatą.

Nors šio išpuolio metu organizacijos būstinėje žmonių nebuvo, jos vadovybė šią ataką suprato kaip perspėjimą. Be to, kaip pranešama, "Care Australia" darbuotojai yra sulaukę ir grasinimų raštu.

Bagdade dirbo iš viso šeši užsienio darbuotojai, tarp jų keturi australai. Ši organizacija samdė dar 70 vietos žmonių, kuriems taip pat buvo liepta neiti į darbą, kol saugumo padėtis nepagerės.

Radijas ABC iš Bagdado pranešė, kad "Care Australia" gavo ypatingą grasinimą iš teroristinės grupuotės, pasivadinusios "Irakiečių pasipriešinimu".

"Mes ruošiamės jus išžudyti ir atakuoti jūsų patalpas be jokio tolesnio perspėjimo", - buvo rašoma grasinime.

"Mes paskelbėme šį pareiškimą, kai apšaudėme "Care Australia" būstinę. Žinokite, kad galutinis terminas visoms tarnyboms, viešbučiams, namams ir naftos kompanijoms bus trečioji ir paskutinė Id al Fitro šventės diena. Priešingu atveju šie pastatai bus visiškai sugriauti".

Be "Care Australia" užsienio darbuotojus iš Irako yra atšaukusios Jungtinės Tautos bei tokios humanitarinės organizacijos kaip "Raudonasis kryžius", "Caritas" bei "Oxfam".