Abdel-Bassetas al-Megrahi (Abdel Basetas Megrahis), kuris buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bausmę atlieka viename Škotijos kalėjime. Jis buvo pripažintas kaltu dėl 270 žmonių nužudymo prieš 15 metų susprogdinant bombą kompanijos "Pan American" lėktuve, kuris tuo metu skrido virš Škotijos Lokerbio miesto. Ši tragedija įvyko prieš pat Kalėdas.

Trys jo proceso, vykusio specialiame teisme Nyderlanduose, teisėjai sprendimą dėl minimalaus termino dabar priėmė Glazgo aukštajame teisme, nurodė pareigūnai.

Kalėjimo iki gyvos galvos bausmė A.-B.al-Megrahi buvo paskirta 2001 metų sausį; tada taip pat buvo rekomenduota pirmąjį prašymą dėl atleidimo nuo bausmės leisti teikti po 20 metų.

Tačiau 2001-ųjų pabaigoje buvo priimti įstatymai dėl žmogaus teisių, pagal kuriuos kalėti iki gyvos galvos nuteistiems asmenims turi būti tiksliai nurodyta, po kiek metų jie gali teikti prašymą dėl lygtinio atleidimo nuo bausmės prieš terminą.

Minėti teisėjai, lordai Sutherlandas (Saderlendas), McLeanas (Makleinas) ir Coulsfieldas (Koulsfildas) sakė, kad terminas įsigalios atgaline data, nuo 1999-ųjų balandžio.