Kaip praneša agentūra SAPA, pranešime, kurį išplatino oro linijų bendrovė „Afriqiyah Airways“, teigiama, kad nukentėjusieji buvo nugabenti į kelias ligonines.

„Su didžiu liūdesiu pranešame apie tragišką nelaimę, kuri įvyko reiso 8U771 iš Johanesburgo metu, kai lėktuvas leidosi tarptautiniame Tripolio oro uoste, – teigiama kompanijos pranešime spaudai. – Paieškos ir gelbėjimo darbai baigti, nukentėjusieji nugabenti į įvairias ligonines. Apie jų sveikatos būklę bus pranešta vėliau.“ Išgyvenusiųjų skaičius nenurodytas, praneša agentūra ITAR-TASS.

Pagal vieną iš versijų, lėktuvas galėjo nukristi dėl piloto klaidos.

Kaip praneša Jungtiniuose Arabų Emyratuose įsikūręs televizijos kanalas „Al-Arabija“ su nuoroda į „Afriqiyah Airways“, lėktuvas sprogo nusileidimo metu.

Libijos vadovybė visiškai atmetė teroristinio išpuolio tikimybę, pareiškė Libijos transporto ministerijos vadovas Mohammedas Ali Zidanas.

Įvairių tautybių

93 lėktuvu skridę keleiviai buvo įvairių tautybių, tarp jų britai ir Pietų Afrikos piliečiai.

Manoma, kad visi 11 įgulos narių buvo Libijos piliečiai.

Kaip praneša rian.ru, remdamasis agentūra AFP, vienas iš lėktuvo keleivių liko gyvas. Tai - aštuonerių metų berniukas iš Olandijos.

Po sustojimo Tripolyje lėktuvas turėjo toliau skristi į „Heathrow“ oro uostą.

BBC korespondentė Tripolyje Rana Jawad pasakė, kad kol kas neaišku, ar lėktuvas buvo jau ant nusileidimo tako, kai sudužo, tačiau oro uoste kalbinti pareigūnai pranešė, kad lėktuvo jie nematė.

Ji pridūrė, kad kelias paskutines dienas oras šalyje buvo saulėtas.

Įvykio aplinkybės tiriamos.