Praėjusio amžiaus aštuntajame ir devintajame dešimtmečiais P.Lindroosas dažnai pasirodydavo Vienos, Miuncheno bei Hamburgo scenose, kur pakerėdavo publiką savo atliekamomis arijomis: Rodolfo ir Cavaradossi (Kavaradosio) partijomis Giacomo Puccini (Džakomo Pučinio) operose "La Boheme" bei "Tosca", Don Jose (Don Chosė) partija Georges'o Bizet (Žoržo Bizė) operoje "Carmen".

Iš viso tenoro repertuare būta maždaug trisdešimties pagrindinių partijų. Be to, kaip svečią jį kviesdavosi dainuoti garsiosios operos - Milano "La Scala" ir Londono "Covent Garden".

Helsinkio apylinkėse, Pojo kaime gimęs P.Lindroosas savo karjerą pradėjo 1967 metais Suomijos nacionalinėje operoje, tačiau netrukus perėjo dirbti į Švedijos Geteborgo miesto "Stora Teatern".

Vėliau solistas įsiliejo į Kopenhagos karališkojo teatro artistų gretas ir čia dirbo nuo 1971 iki 1985 metų.

Nutraukęs aktyvią koncertinę veiklą, nuo 1995 metų P.Lindroosas dėstė Suomijos Jeano Sibelius (Jano Sibelijaus) vardo muzikos akademijoje, į kurią dirbti važinėdavo iš Švedijos, kur gyveno.

Su šeima automobiliu važiavęs P.Lindroosas žuvo pirmadienį, jo mašinai Geteborgo apylinkėse kaktomuša susidūrus su sunkvežimiu. Po kurio laiko mirė ir avarijoje sužalotas dainininko aštuoniolikmetis sūnus. Iš Švedijos kilusi P.Lindrooso žmona yra ištikta komos, o sunkios būklės ketverių metų dukra gydoma Švedijos ligoninėje, praneša Suomijos spauda.