4-osios pėstininkų divizijos pirmosios brigados vadas televizijai MSNBC teigė, kad šie vyrai buvo tarp 36 asmenų, suimtų per ketvirtadienio nakties reidus netoli Tikrito.

"Sulaikėme du žmones, kurie, mūsų manymu, gali būti atsakingi už praėjusios savaitės išpuolį prieš JAV orlaivį", - sakė jis, galvoje turėdamas lapkričio 7 dieną numuštą karinį sraigtasparnį "Black Hawk", kuriam nukritus žuvo visi šeši juo skridę JAV kariai.

Šiuos įtariamuosius jis apibūdino kaip S. Huseino lojalistus, tačiau smulkesnių detalių nepateikė.

Ketvirtadienį per atskirą operaciją Tikrito rajone į JAV pajėgų rankas pateko dar 11 asmenų, tarp jų ir "svarbus" buvusio režimo lojalistas. Šie irakiečiai buvo suimti, kai šaudė į sraigtasparnį "Apache", pažymėjo vienas armijos atstovas spaudai.

"Anksti rytą iš lengvųjų ginklų buvo apšaudytas sraigtasparnis AH-64", - žurnalistams sakė pulkininkas leitenantas Williamas MacDonaldas (Viljamas Makdonaldas), pagrindinis 4 -osios pėstininkų divizijos atstovas spaudai.

Pasak jo, sraigtasparnio pilotas pastebėjo į automobilį sėdančius partizanus ir pasekė jų mašiną iki vieno namo netoli miesto. Patikrinti šį pastatą buvo pasiųstos sausumos pajėgos.

"Iš viso buvo sučiupta 11 irakiečių, tarp jų vienas asmuo, kurį apibūdintume kaip svarbų buvusio režimo pareigūną, susijusį su karinėmis struktūromis", - pažymėjo W.MacDonaldas, nepateikdamas smulkesnių detalių.