"Jeigu tai rimtas siūlymas, tai galime. Mes seniai raginome, kad pasaulinės gynybos sistema, priešraketinės gynybos sistema gintų ne tik vieną šalį ar šalių grupę, o kad ji tarnautų visų atsakingų pasaulio bendrijos dalyvių interesams. Pabrėžiu, atsakingų", - sakė D.Medvedevas interviu Danijos radijo korporacijai.

Jis pažymėjo, kad priešraketinė gynyba yra strateginių branduolinių pajėgų dalis, ir kuo stipresnė gynyba, tuo silpnesnės oponento branduolinės pajėgos. Vadinasi, tai pažeidžia esamą pusiausvyros tarp pagrindinių branduolinių valstybių, pirmiausia tarp Rusijos ir JAV, sistemą, nurodė prezidentas.

"Tačiau jei ši sistema pasaulinė, jeigu ji nukreipta užkirsti kelią grėsmėms iš valstybių, kurios nesilaiko tarptautinės teisėtvarkos, kurios vienaip ar kitaip pažeidinėja tarptautinės teisės normas, kurios savarankiškai plėtoja, tarkime, branduolinės ginkluotės programas ar kaip nors kitaip neatitinka tų draugiško tarptautinio gyvenimo principų, kurie šiandien priimti visame pasaulyje, tai tada, žinoma, tokia gynybos sistema galėtų būti", - pabrėžė D.Medvedevas.

Jis pažymėjo, kad "šis klausimas visiškai konkretus".

"Neįmanoma ką nors pasiūlyti, o po to sakyti: "Na, jūs pastovėkite kur nors galukiemyje, mes jums ką nors surasime ir pasiūlysime, o tuo metu padidinsime savo priešraketinės gynybos pajėgas. Todėl arba drauge, arba, neįsižeiskite, mes būsime priversti į tai kažkokiu būdu reaguoti", - sakė D.Medvedevas.