Tame dokumente, kurį paskelbė laikraštis „The Sunday Telegraph“, Šventajam Tėvui per tą viešnagę taip pat siūloma palaiminti gėjų vedybas arba specialią prezervatyvų partiją. Dokumente, pavadintame „Idealus vizitas būtų toks...“, kuris buvo sukurtas per vieną žemo rango pareigūnų kolektyvinį idėjų svarstymą, nurodoma, kad pontifikas per savo vizitą galėtų oficialiai pripažinti pastaruoju metu Katalikų Bažnyčią krėtusį kunigų pedofilijos skandalą.

Ministerijos duomenimis, dokumentas yra trijų ar keturių darbuotojų, kurie dalyvavo planuojant pontifiko vizitą, svarstymo išdava. Sužinojęs apie tokios „vizito programos“ egzistavimą Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Daavidas Milibandas pasibaisėjo.

„Idealaus vizito“ programa buvo pridėta kaip vienas iš trijų lydimųjų dokumentų prie kovo 5 dienos laiško, kuriame vyriausybės nariai buvo kviečiami į pasitarimą dėl popiežiaus vizito. Vidaus naudojimui skirtame rašte buvo sakoma, kad Benediktas XVI galėtų užimti griežtą poziciją dėl pedofilijos skandalų Katalikų Bažnyčioje, „atleisdamas abejotinus vyskupus“.

Pasak dokumentų autoriaus, Šventasis Tėvas taip pat galėtų atsiprašyti Anglijos už Ispanijos armadą ir sudainuoti su Britanijos karaliene labdaros koncerte. Dokumente buvo išvardyti „teigiami“ visuomenės veikėjai, kurie galėtų dalyvauti pontifiko priėmime, tarp jų buvęs ministras pirmininkas Tony Blairas ir namų šeimininkė iš Škotijos, pramoginės televizijos laidos „Britain's Got Talent“ žvaigždė Susan Boyle.

Išvardyti ir tie, kurie dalyvauti pontifiko vizite nurodyti kaip nepageidautini: tarp jų „Manchester United“ puolėjas Wayne Rooney ir biologas, ginantis ateistinę pasaulėžiūrą, Richardas Dawkinsas. Ministerija pasmerkė tą „neapgalvotą, naivų ir nepagarbų“ dokumentą, taip pat nurodė, kad Vatikanui buvo pareikštas oficialus atsiprašymas ir kad vienas už šį incidentą atsakingas asmuo buvo perkeltas į kitas pareigas.

Anksčiau pontifikas paskelbė, kad 2010 metais įvyks pirmasis popiežiaus vizitas į Didžiąją Britaniją nuo Jono Pauliaus II apsilankymo šioje šalyje 1982 metais. Benedikto XVI vizitas numatytas rugsėjo 16-19 dienomis.