Teritoriją aplink avarijos vietą 175 km į šiaurę nuo Bagdado tikrino JAV kovos sraigtasparniai "Apache" - buvo ieškoma partizanų, kurie galėjo numušti "Black Hawk".

Jei bus patvirtinta, kad "Black Hawk" sudužo dėl priešiškos ugnies, tai bus jau antras numštas amerikiečių sraigtasparnis per pastarąsias penkias dienas.

"Šį rytą nukrito sraigtasparnis "UH-60 Black Hawk", - žurnalistams sakė kariuomenės atstovas. - Šiuo metu nežinome, ar taip įvyko dėl techninio gedimo ar dėl kokios nors kitos priežasties".

Tačiau kareiviai Tikrite sakė, kad iš pradžių buvo pranešta, jog į sraigtasparnį galėjo būti šauta iš granatsvaidžio.

Avarijos vietoje, kurią JAV kareiviai aptvėrė, į dangų kilo dūmų stulpas. Bazėje esantys kariai sakė, kad išgirdo du sprogimus, o išbėgę laukan pamatė, kad ant netoliese esančios upės kranto sudužo sraigtasparnis.

"Black Hawk" yra universalus JAV armijos sraigtasparnis, galintis skraidinti 11 mūšiams pasirengusių karių ar evakuoti sužeistuosius.

180 km į šiaurę nuo Bagdado esantis Tikritas yra gimtasis nušalintojo prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) miestas ir jo citadelė. Čia dažnai rengiami išpuoliai prieš JAV vadovaujamas pajėgas.

Taipogi pranešama, kad penktadienį Šiaurės Irako Mosulo mieste JAV kolonai patekus į šautuvais ir granatsvaidžiais ginkluotų partizanų pasalą, žuvo vienas ir buvo sužeisti šeši amerikiečių kariai, teigė JAV armija.

Nuo gegužės 1 dienos, kai JAV prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) paskelbė didžiųjų mūšių Irake pabaigą, nuo priešiškos ugnies šioje šalyje žuvusių Amerikos karių skaičius po šios atakos padidėjo iki 140.

Per kitą incidentą žuvo viena irakiečių moteris ir buvo sužeistas jos vyras, kai į šios šeimos namą viename mieste, esančiame 100 km į šiaurės rytus nuo Bagdado, pataikė minosvaidžio sviedinys, penktadienį sakė sužeistasis vyras. 39 metų irakietis teigė, kad į jų namą pataikė viena iš keturių minų, kurios veikiausiai buvo paleistos į greta esančią policijos nuovadą, kurioje tuo metu buvo ir JAV karių. Kiti trys sviediniai nukrito į tuščią laukymę šalia jo namų, sakė vyriškis.