Spalio 26-29 dienomis apklausus iš viso 1 003 asmenis, 61 proc. respondentų sutiko, kad Irake vykdomos operacijos yra karo su terorizmu dalis. Tačiau tik 14 proc. laikėsi nuomonės, kad jos šioje kovoje yra pačios svarbiausios.

Balandį "The Washington Post" ir ABC atlikus panašų tyrimą, Irako konfliktą svarbiu faktoriumi sprendžiant terorizmo problemą laikė 77 proc. amerikiečių. Vėliau šis skaičius nuolat mažėjo - rugsėjo mėnesį taip manė jau tik 66 proc., o praėjusią savaitę - 61 proc. apklaustųjų.

Tyrimo rezultatai rodo, kad JAV gyventojų pritarimas karui Irake taip pat blėsta. Balandį G.W.Busho politiką šioje šalyje palaikė 75 proc., rugsėjį - 50 proc., o praėjusią savaitę - tik 47 proc. respondentų.

"Šie duomenys liudija labai svarbius pokyčius amerikiečių mąstysenoje", - laikraščiui "The Washington Post" teigė tyrimų kompanijos "Pew Research Center" direktorius. - Tai, kas dabar vyksta, potencialiai kelia grėsmę palankiam karo vertinimui, nes jis nebelaikomas priemone, kurios mes ėmėmės, kad apsisaugotume nuo terorizmo".