Turkijoje su oficialiu vizitu viešėjęs T. H. Ilvesas planavo sekmadienį skristi iš Ankaros į Krokuvą, bet dėl iš Islandijos ugnikalnio Eyjafjallajokullio į atmosferą patekusio vulkaninių dulkių debesies virš didelės Europos teritorijos dalies buvo uždaryta oro erdvė, tad Estijos prezidentas buvo priverstas atsisakyti planų skristi į Krokuvą.

Sekmadienį T. Ilvesas pradėjo savo kelionę iš Turkijos namo, nusprendęs pakeliui užvažiuoti į Krokuvą ir aplankyti L. Kaczunskio kapą. Keliaudamas iš Turkijos į Taliną Estijos prezidentas jau pervažiavo Bulgariją, Serbiją, dar turės važiuoti per Vengriją, Slovakiją, Lenkiją, Lietuvą ir Latviją. Remiantis pirminiais duomenimis, į Krokuvą jis turėtų atvykti pirmadienį vėlai vakare, o į Taliną grįš trečiadienį ryte.

Balandžio 10 d vyriausybinis Lenkijos lėktuvas sudužo netoli Smolensko. Oficiali, prezidento L. Kaczynskio vadovaujama Lenkijos delegacija skrido į Katynę dalyvauti atminimo renginiuose. Iš viso lėktuvu skrido 96 žmonės – 88 keleiviai ir 8 įgulos nariai. Niekas neišgyveno.

Sekmadienį L. Kaczynskis ir jo žmona Maria buvo palaidoti Krokuvoje, Vavelio karališkųjų rūmų kriptoje.