Pontifikas buvo "nuoširdžiai sujaudintas jų pasakojimų ir išreiškė savo gėdą bei sielvartą dėl to, ką teko iškęsti nukentėjusiems ir jų šeimoms", sakoma Vatikano pranešime.

Šventasis Tėvas "meldėsi kartu su jais ir užtikrino, kad Bažnyčia daro ir darys viską, kas jos galioje, kad būtų ištirti kaltinimai, kad būtų patraukti atsakomybėn atsakingi už išnaudojimą, taip pat kad būtų įgyvendintos veiksmingos priemonės, turinčios apsaugoti jaunuolius ateityje".

83 metų pontifikas šeštadienį atvyko į Maltą 26 valandas truksiančio vizito, kuris buvo jo pirmoji kelionė į užsienį per Katalikų Bažnyčią apėmusią krizę dėl Europoje ir Amerikoje neseniai paviešintų dvasininkų pedofilijos atvejų.

Pastaraisiais mėnesiais popiežius buvo vis labiau spaudžiamas atsižvelgti į kaltinimus, kad Vatikano hierarchai ir jis pats padėjo dangstyti vaikų seksualiniu išnaudojimu susitepusius kunigus.
Nukentėjusieji Maltoje anksčiau šią savaitę pareikalavo susitikimo su Benediktu XVI, tačiau Vatikano atstovas spaudai Federico Lombardi pareiškė, kad pontifikas nenusilenks "žiniasklaidos spaudimui", kad toks susitikimas įvyktų, nors neatmetė tokios galimybės.